• C Novo mesto
  • 21:21
  • Sob, 02.03.2024

Mirabilandia, ste jo že obiskali in zakaj ne?

Mirabilandia, italijanski zabaviščni park, ki množično privablja tudi Slovence, je ena najbolj priljubljenih lokacij v naši okolici. Adrenalinski zabaviščni park ponuja širok nabor aktivnosti, ki bodo navdušile slehernega obiskovalca. Čeprav obstaja že več kot tri desetletja, je ena najbolj obljudenih atrakcij v Italiji. Kaj ponuja Mirabilandia, katere atrakcije so najboljše in kakšna je cena vstopnic?

Kaj je že Mirabilandia?

Le redki so tisti, ki ne poznajo Mirabilandie, saj se prav Slovenci pogosto mudimo tam. A kaj sploh je Mirabilandia? S svojimi 850.000 kvadratnimi metri največji zabaviščni park v Italiji in je idealna destinacija za obiskovalce vseh starosti.

Park, ki se nahaja nekaj kilometrov od obale Emilie Romagne in od Ravene, omogoča vsem, mladim in starejšim, da zadovoljijo najrazličnejša pričakovanja. Avantura, adrenalin, skupna doživetja, sprostitev so sestavine enkratnega doživetja, zdrave in varne zabave. Zaradi velikih površin na prostem in več kot 40 atrakcij je park kraj za preživljanje prostega časa, ki lahko nudi pravi vrtiljak čustev. Številni tematski prostori za otroke in najstnike, kjer lahko doživijo sanje s široko odprtimi očmi in kjer odrasli odkrijejo, da je še vedno mogoče biti presenečen.

Zgodovina Mirabilandie sega v 90. leta

Italijanski ambiciozen projekt je bil namenjen preobrazbi obsežnega območja močvirja v bližini mesta Ravenna, Emilia-Romagna, Italija, v vznemirljivo destinacijo za družine in iskalce vznemirjenja.

Po nekaj letih načrtovanja in razvoja je Mirabilandia končno odprla svoja vrata javnosti 4. julija 1992. V zgodnjih letih je imel park skromnejšo izbiro atrakcij v primerjavi s tem, kar ponuja danes. Vendar pa je hitro pridobil priljubljenost med domačini in turisti ter pritegnil obiskovalce iz vse Italije in drugod. Z leti se je Mirabilandia širila in razvijala. Dodane so bile nove vožnje, atrakcije in tematska območja, ki so park spremenile v obsežno destinacijo za zabavo. Njegova strateška lokacija v bližini jadranske obale in večjih mest, kot sta Ravenna in Bologna, je prispevala k njegovemu naraščajočemu uspehu, saj je postal zlahka dostopen tako domačim kot mednarodnim obiskovalcem.

Ena od prelomnic v zgodovini Mirabilandie se je zgodila leta 2000, ko je park predstavil “Katun”, tako imenovani “loop vlakec smrti”, ki je takoj postal hit in pritegnil pozornost ljubiteljev podstavkov po vsem svetu. To je pomenilo novo obdobje za park, saj je utrdil svoj sloves destinacije za vznemirljive tobogane in adrenalinska doživetja. Z leti je Mirabilandia nadaljevala z vlaganjem v nove atrakcije, inovativne vožnje in poglobljena tematska območja. Zavezanost parka k zagotavljanju raznolikih možnosti za zabavo za obiskovalce vseh starosti je utrdila njegov položaj enega najboljših italijanskih zabaviščnih parkov.

Poleg voženj je Mirabilandia znana tudi po svojih predstavah v živo in sezonskih dogodkih, ki prispevajo k splošni poglobljeni izkušnji za goste. Od tematskih festivalov do posebnih predstav, park dosledno ponuja dinamično in očarljivo vzdušje skozi vse leto.

Z ohranjanjem zvestobe svoji viziji in nenehnim vlaganjem v svojo ponudbo je Mirabilandia uspela ohraniti svojo priljubljenost in pomembnost v konkurenčni industriji zabaviščnih parkov. Pot od močvirnatega koščka zemlje do zabaviščnega parka svetovnega razreda je dokaz moči vizije, odločnosti in inovativnosti v svetu zabave.

Mirabilandia obstaja že nekaj desetletij

Mirabilandia obstaja že nekaj desetletij

10 najboljših atrakcij v Mirabilandii

Katun

Katun je zankasti vlakec, ki velja za enega od kronskih draguljev parka. S progo, dolgo več kot 3000 čevljev (približno 1 kilometer), ta impresivni tobogan voznike popelje na vznemirljivo potovanje. Vlakvisi pod tirom in zagotavlja edinstven občutek breztežnosti, ko pluje skozi vrsto vznemirljivih elementov, vključno s sedmimi inverzijami, kot so navpične zanke, zamaški in vrtenje brez g. Zaradi gladke vožnje v kombinaciji z visokimi hitrostmi in intenzivnimi G-silami je Katun priljubljen med ljubitelji toboganov.

Ispeed

Kot že ime pove, gre pri iSpeed za hitrost in pospešek. Ta vlakec ima hidravlični sistem za izstrelitev, ki požene voznike od 0 do 62 mph (približno 100 km/h) v samo nekaj sekundah, kar zagotavlja adrenalinski začetek vožnje. V celotnem tečaju iSpeed ​​vsebuje različne elemente, kot so hribi, inverzije in ostri zavoji, ki zagotavljajo akcijsko in vznemirljivo izkušnjo od začetka do konca.

Divertical

Divertical je edinstven vodni vlakec, ki združuje razburljivost tobogana z osvežilnim brizganjem vode. Ko se povzpnejo na višino več kot 180 čevljev (približno 55 metrov), se čolni spustijo po strmem padcu in ustvarijo ogromen pljusk, ki navdušuje obiskovalce z vznemirljivo in mokro pustolovščino. To je popolna atrakcija za tiste, ki iščejo vznemirjenje in način, da se ohladijo na topel dan.

Blu River v Mirabilandijiž

Najboljše atrakcije v Mirabilandiji

Master Thai

Master Thai je zelo tematska vodna vožnja, ki obiskovalce potopi v živahen svet starodavne Tajske. Gostje se vkrcajo na okrogle čolne, ki nežno drsijo skozi niz tajsko navdihnjenih prizorov in okolij, ki jih spremljajo posebni učinki in animatronika. Ta družinam prijazna atrakcija ponuja sproščujoče in prijetno potovanje skozi srce tajske kulture.

Raratonga

Zasnovana z mislijo na mlajše obiskovalce, Raratonga je klasična vrteča se vožnja s pisanimi skodelicami, ki se vrtijo in vrtijo okoli osrednje osi. Vožnja kolesarjem omogoča nadzor nad intenzivnostjo vrtenja, zaradi česar je užitek za vse starosti. Raratonga ponuja muhasto in zabavno izkušnjo, ki je kot nalašč za družine, da uživajo skupaj.

Adventureland

To tematsko območje je namenjeno otrokom in družinam, z interaktivnimi atrakcijami, nežnimi vožnjami in igrišči. Je idealen kraj za prijeten čas za mlajše otroke.

Gold Digger

Gold Digger je tobogan z rudniškim vlakom, ki potnike popelje na vznemirljivo potovanje skozi pokrajino na temo zahoda, skupaj s preobrati in zavoji, ki zagotavljajo nepozabno izkušnjo.

Evropa

Del parka prikazuje najbolj znane evropske znamenitosti in ponuja različne kulturne izkušnje, od tematskih voženj do predstav in zabave.

Columbia

Ta jekleni tobogan zagotavlja intenzivno in hitro vožnjo z več obračanji, zankami in zamaški za željne vznemirjenja.

Far West Valley

Tematsko območje z videzom Divjega zahoda Far West Valley ponuja zanimivosti, zabavo in restavracije, ki obiskovalce popeljejo v dobo kavbojev in razbojnikov.

Cena vstopnic za Mirabilandio v letu 2023

No, vstopnice so lahko tudi brezplačne, a le za invalidne osebe ter otroke, ki v višino merijo manj kot 100 cm. Vedno pa je vredno kupiti vstopnico preko spleta, saj je tako lahko ta skoraj polovično znižana.

  • Odrasli, cena vstopnice za Mirabilandio – 24,90 € prek spleta ali pa 44,90 € na blagajni parka
  • Otroci med 100 in 140 cm – 24,90 € prek spleta ali pa 39,90 € na blagajni parka
  • Večerna vstopnica (velja po 17. uri) – 19,90 € prek spleta in na blagajni parka

Cena vstopnic za Mirabilandio se lahko spreminja, vse je odvisno od trenutnih ponudb in akcij. Enako je s količino vstopnic in željo po nakupu večdnevnih vstopnic.

Zabaviščni park Mirabilandia vabi vse navdušence nad adrenalinom

Zabaviščni park Mirabilandia vabi vse navdušence nad adrenalinom

Avtor: Žiga Kastelic, FOTO: mirabilandia.it