• C Novo mesto
  • 09:29
  • Čet, 19.05.2022

Potujete v Tokio? Kaj si je vredno ogledati?

Tokio je glavno mesto Japonske in eden najbolj zanimivih krajev, ki jih lahko obiščete v Aziji. Je tudi dom cesarske palače ter sedež vlade in parlamenta. Mesto je gosto poseljeno. Zaradi svoje ugodne lege predstavlja tudi odlično izhodišče za raziskovanje drugih delov države.

Tokio se drži tudi naziv enega najdražjih mest na svetu glede na življenjske stroške. Gre za eno najsodobnejših mest, ki izstopa po svoji infrastrukturi in zasnovi. Zaradi dobrih promernih povezav (dobro razvito železniško in podzemno omrežje) je z lahkoto prehajati z enega dela mesta do drugega.

Tokio je znan po številnih znamenitostih, ki pritegnejo turiste. Pohvali se lahko z muzeji, festivali, kulinariko in profesionalnimi športnimi klubi. Gre za mesto, ki ponuja kakovostno glasbeno in gledališko ponudbo. Predstavili smo vam nekaj predlogov, katere točke obiskati, če se odločite za potovanje v Tokio.

Cesarska palača

Ena glavnih atrakcij Tokia je cesarska palača, ki jo obdajajo čudoviti parki iz 17. stoletja. Objekt je še vedno v uporabi; v njem živi cesarska družina. Tako kot palača je znan tudi most Nijubashi, ki vodi do njene notranjosti.

Če si želite ogledati notranjost palače, morate obisk predhodno rezervirati.

Nakupovalna ulica Ginza

Ginza je precej znano območje, ki je prepredeno s trgovinami. Tukaj boste našli ekskluzivne trgovine. Tudi če ne nameravate nič kupiti, je že sprehod skozi območje lahko svojevrstna izkušnja. Prav tako se lahko odločite za oddih v eni izmed številnih čajnic in kavarn, od koder lahko opazujete vrvež okoli sebe.

Ob vikendih je promet na tem območju prepovedan. Vse trgovine so odprte. V bližini se nahaja znamenito gledališče Shinbashi, v katerem si lahko ogledate plesne in gledališke predstave.

tokio2

Tokio – mesto polno zanimivosti

Tempelj Senso

V okrožju Asakusa se na koncu dolge ulične tržnice nahaja tempelj Senso. Ta je posvečen Kannonu, budistični boginji sočutja. Zgrajen je bil leta 645. Kljub temu, da je bil večkrat obnovljen, še vedno ohranja svoj prvotni videz.

Okoli templja se razprostirajo tudi števine steze, po katerih se je zanimivo sprehoditi.

Narodni muzej narave in znanosti

Če obiščete Tokio, je smiselno zaviti tudi v izjemen narodni muzej narave in znanosti, ki se nahaja v parku Ueno. Odprt je bil leta 1871 in je eden najstarejših muzejev na Japonskem. V zadnjem času je bil popolnoma prenovljen in posodobljen. Gre za muzej, ki ga na ravni države obišče največje število obiskovalcev. V njem se nahaja približno 250.000 materialov, ki so povezani z zgodovino narave in znanostjo.

V muzeju boste našli interaktivne prikaze o razvoju vesolja, jedrske energije in transporta. Obiskovalci tako dobijo vpogled v najnovejši znanstveni in tehnološki napredek. Na ogled so tudi številni eksponati prazgodovinskih bitij. Poudarek je tudi na zgodovini Japoncev, njihovih običajev in oblačilih.

Park in živalski vrt Ueno

V osrčju prometnega Tokia boste navdušeni, ko boste naleteli na rajsko zeleno oazo. Gre za največjo zeleno površino v mestu, ki je hkrati ena najbolj priljubljenih turističnih znamenitosti. Park se ponaša s številnimi templji in muzeji, ki jih je vredno obiskati.

Park je prepreden s sprehajalnimi potmi. Poleg tega vas bo navdušila vožnja z majhnim čolnom po ribniku Shinobazu, okoli katerega se nahaja trstičje.

V tem delu Tokia se nahaja tudi živalksi vrt Ueno. Odprt je že od leta 1882. Je najstarejši japonski živalski vrt, ki slovi po pandah. Sicer pa je poleg pande možno opazovati tudi 400 drugih živalskih vrst. Vreden obiska je tudi Aqua Zoo, eden največjih akvarijev v Aziji, nad katerim bodo še posebej navdušeni naši najmlajši.

Narodni muzej

V Tokiu se nahaja tudi narodni muzej, v katerem si je možno ogledati kar več kot 100.000 pomembnih del Japonske, Kitajske in Indije. Muzej je svoja vrata odprl leta 1938. V njem si lahko ogledate tudi številne budistične skulpture z Japonske in Kitajske vse od 6. stoletja do danes.

V muzeju je možno občudovati tudi zbirke japonskih oblačil, azijske keramike in porcelana. Tukaj se nahajajo japonske slike od 7. do 14. stoletja. Tudi številni lepi primeri kaligrafije so na ogled.

Če bi se radi še bolje seznanili z japonsko kulturo in umetnostjo, se lahko dogovorite za voden ogled v angleškem jeziku.

tokio3

Tokio – čudovito japonsko mesto

Narava in umetnost svetišča Meiji

V Tokiu so lahko ogledate tudi svetišče Meiji, katerega so začeli graditi leta 1915, dela pa so bila končana šele leta 1926. Prvotna stavba je bila sicer uničena med drugo svetovno vojno, nato pa so jo leta 1958 obnovili. Svetišče ostaja eno najpomembnejših verskih točk v Tokiu.

Svetišče obdaja zimzeleni gozd, v katerem se nahaja kar 120.000 dreves. Pretežno gre za vrste, ki so najbolj značilne za Japonsko. V gozdu se nahaja tudi drevo želja, na katerega mimoidoči napišejo in obesijo svoje najgloblje želje.

Razgledna točka: Tokio Skytree

Tokio Skytree je točka, ki jo je skoraj nemogoče spregledati. Gre za opazovalni stolp, ki je visok 634 metrov. Dviga se iz mestne četrti Sumida v Minatu. Gre za najvišji objekt v državi in najvišji samostojni stolp na svetu. Odprli so ga leta 2012. Ker lahko z njega opazujemo prekrasen razgled na okolico, je postal ena najbolj obiskanih turističnih točk na svetu.

S stolpa je sicer razgled možno opazovati na različnih višinah. Razgled lahko opazujete s 350 metrov ali pa s 450 metrov.

Predstava v gledališču Kabuki-za Ginza

Tokio je mesto, v katerem se nahajajo številna odlična gledaišča. V Kabuki-za gledališču se odvijajo številne znane tradicionalne predstave. Predstave, ki temeljijo na srednjeveški gledališki obliki s pesmijo in plesom so med turisti izjemno priljubljene. Notranjost gledaišča sicer sprejme do 2000 obiskovalcev. Gledalcem je dovoljeno, da notri prinesejo hrano ali kupijo dobrote iz različnih restavracij.

Nekatere predstave lahko trajajo celo ure in ure. Gledalci lahko pri tem ostanejo, koliko dolgo želijo oziroma dokler zdržijo. Zaradi sproščene kulture nikogar ne moti, če boste dvorano zapustili predčasno. Prav tako ni nič narobe, če boste predstavo pospremili s smehom ali glasnim govorjenjem. V tem gledališču je to nekaj normalnega.

Tokio je vsekakor mesto, ki ga je vredno obiskati. Navdušeni boste nad vsemi kulturnimi in naravnimi lepotami, ki jih ponuja.

NaDlani.si, Vir slik: Pixabay

cvetličarna
Potujete v Tokio? Kaj si je vredno ogledati?
1 od 3
Pixabay
Glavno mesto Japonske
Pixabay
Tokio - izjemno mesto
Pixabay
Tokio je mesto, polno znamenitosti
Kliknite na sliko za prikaz celotne slike.