Challe Salle vrača Zlatku: Muda maš sam, ko se pošmrka

11. jul. 2024, ob 15.17
Posodobljeno pred 14 dnevi
11999
120 SEK

Spor med Zlatkom in Challetom Salletom se nadaljuje. Po tem, ko je Zlatko v pesmi Klepec laže Salleta obtožil tudi nadlegovanja mladoletnic, se je slednji odzval s svojo pesmijo z naslovom TATA. V pesmi ga med drugim nagovarja kot nekoga, ki brez dokaza “glumi kriminalista” ter “navadnega provokatorja”, ki mu je “potekel čas”. Obenem med drugim zase pravi, da ne bi “nikol šou pluvat zastave na proslave”.

Challe Salle se je na nedavne dogodke že včeraj odzval z daljšim zapisom, v katerem pojasnjuje, da je njegova nova pesem nastala v luči dogodkov zadnjih dveh tednov. »Doživel sem organiziran javni napad s strani nekaterih posameznikov, ki želijo odkrito in prikrito škodovati mojemu dobremu imenu in karieri ter povzročati bolečino moji družini. Glede vseh obtožb proti meni ponavljam, da nič od tega, kar se mi pripisuje, ni resnica,« je povedal in poudarja, da gre za neutemeljene obtožbe brez dokazov, za katere pravi, da bodo poskrbeli pristojni organi, na katere se bo obrnil tudi sam.

Kot pravi, se je tudi zaradi oboževalcev odločil na obtožbe odzvati s pesmijo. »V zelo kratkem času sem posnel glasbeni odgovor, ki odraža moj pogled na nastalo situacijo. Izrazil sem svoja čustva, kljub temu pa je ključno sporočilo pesmi, da ne podpiram sovraštva in negativnosti, saj sem se vedno trudil za širjenje pozitivne energije in vrednot,« je dodal Challe Salle.

Dejanje glasbenika po takratni veljavni zakonodaji nima elementov kaznivega dejanja

Spomnimo, kmalu po izidu Zlatkove pesmi je mlada ženska, ki je bila pri 15 letih spremljevalna vokalistka Challeta Salleta, na enem od družbenih omrežij navedla, da je začela piti alkohol, ker ji je Challe Salle rekel, da je na odru preveč sramežljiva.

Predstavnica za odnose z javnostmi Policijske uprava Ljubljana Aleksandra Golec je za Slovenske novice dejala, da dejanje glasbenika po takratni veljavni zakonodaji nima elementov kaznivega dejanja. Po preiskavi so obenem ugotovili, da tudi ni bilo ugotovljenih znakov drugih kaznivih dejanj. Velja, da se v primeru spremembe zakona po storitvi kaznivega dejanja uporablja zakon, ki je milejši za storilca.

Vse morebitne žrtve tovrstnih dejanj je policija pozvala, da sodelujejo s kriminalisti in dejanja prijavijo, “saj je cilj taka dejanja zaznati, preiskavo pripeljati do zaključka in tako preprečiti morebitno nadaljevanje kaznivih ravnanj”. Kot so še zapisali, razumejo zadržanost žrtev, a so zagotovili, da bodo policisti in kriminalisti storili vse, kar je v njihovi moči za zaščito žrtev.
su; Foto: YouTube
11999
120 SEK