Spremenjeno besedilo odpira vrata izraelski predstavnici na Evroviziji

08. mar. 2024, ob 12.55
6
90 SEK

V zadnjem trenutku je izraelska predstavnica na Evroviziji, ki bo potekala na Švedskem, uspela premostiti ovire, ki so ji preprečevale sodelovanje na tem priljubljenem glasbenem tekmovanju, poroča BBC. Po precejšnjih nesoglasjih glede prvotnega besedila njene pesmi “October Rain“, ki so ga nekateri interpretirali kot politično obarvano, je prišlo do ključne spremembe. Izraelska javna radiotelevizija je v sodelovanju z avtorji pesmi sprejela odločitev za popolno preobrazbo besedila, ki zdaj nosi naslov “Hurricane“.

Sprememba besedila je bila odziv na zahteve Evropske radiodifuzne zveze (EBU), ki strogo nadzira spoštovanje pravil Evrovizije, med katerimi je tudi prepoved političnih vsebin v predstavljenih pesmih. Po predstavitvi novega besedila je EBU potrdila, da pesem “Hurricane” ustreza vsem kriterijem za sodelovanje na tekmovanju, s čimer je izraelski predstavnici Eden Golan zagotovljeno mesto na odru Evrovizije.

Izrael izbral svojo Evrovizijsko predstavnico, še vedno razdvojena mnenja glede njihove udeležbe

To ni prvič, da je Izrael zaradi politične občutljivosti ali interpretacij svojih pesmi moral navigirati po zapletenih vodah pravil Evrovizije. Vendar pa je letošnje tekmovanje prineslo še posebej veliko pozornosti na pomen besedil in njihovo interpretacijo.

Predstavitev nove pesmi že ta vikend

Predstavitev pesmi “Hurricane” bo potekala ta konec tedna, kjer bo Eden Golan prvič javno predstavila novo različico, ki je že vzbudila veliko zanimanje med oboževalci tekmovanja in glasbenimi kritiki. Sprememba besedila je bila sprejeta tudi na politični ravni, kjer je predsednik države Izrael pozval k “potrebnim prilagoditvam”, da bi zagotovili sodelovanje države na tekmovanju.

Tedenski horoskop za vse znake od 22. do 28. julija
Teden je hitro naokoli, tedenski horoskopi si v taki vročini prehitro sledijo, a tako je. Ko smo gledal celotno astrologijo leta 2024, smo videli, da se bo poleti zgodil velik premik, tako na osebni

V luči tega razvoja dogodkov je jasno, da bo Evrovizija 2024 ponovno postregla z zanimivimi zgodbami, ki presegajo samo glasbene nastope. Znova je potrjeno, da glasba ni le izraz umetnosti, temveč tudi platforma, kjer se srečujejo različne kulture, politične zgodbe in univerzalna prizadevanja za medsebojno razumevanje in spoštovanje. Izrael s pesmijo “Hurricane” obljublja, da bo njegov glas slišan na odru Evrovizije, kjer bo združil svet z močjo glasbe.

Pripravil: NaDlani.si, foto: IG Elan Golan posnetek zaslona

6
90 SEK