Kaj se bo zgodilo z Andrejem Staretom? To so zadnje podrobnosti

19. mar. 2024, ob 18.22
Posodobljeno pred 1 mesecem
53
80 SEK

Poleg svoje televizijske kariere je Stare napisal več knjig o športu.

LJUBLJANA„Toda po naših informacijah, se bo Stare še enkrat vrnil za mikrofon, in sicer za prenose bližajočega se spektakla v Planici,“ poroča Žurnal, ki tako razkriva, da legendarni televizijskih komentator spet sedel pred televizijski mikrofon. Bo pa to njegova zadnja tekma – v soboto bo še zadnjič komentiral tekmo, šlo bo za ekipno tekmovanje, ob njem naj bi sedel njegov dolgoletni sodelavec Jelko Gros.

Zaključek sezone v Planici prinaša slovo in konec kariere Petra Prevca in veliko slavje Nike Prevc, ki je postala zmagovalka svetovnega pokala!

Kaj se dogaja z Andrejem Staretom? Tole je na FB-ju razkril njegov prijatelj Jelko (nadlani.si)

Stare bo spet pred kamero prvič po svetovnem prvenstvu v Kulmu, kjer je bil po sobotni tekmi eliminiran s programa, saj je obstajal sum, da je komentiral pod vplivom alkohola.

Andrej Stare, slovenski zdravnik, športni poročevalec in pisatelj, se je rodil 28. septembra 1955 v Ljubljani. Medtem ko je njegov poklic medicina, je splošno priznan kot dolgoletni športni novinar RTV Slovenija. Njegovo strokovno znanje zajema različne športe, vključno s hokejem, atletiko, smučarskimi skoki in nogometom. Med letoma 1984 in 1987 je celo komentiral dirke svetovnega prvenstva Formule 1. Stare je z RTV povezan od leta 1979.

Okus poletja: 5 receptov za osvežilne limonade
S svojo bledo rumenkasto barvo, kiselkastim okusom in pravo zakladnico vitaminov limonada gasi žejo že veliko generacij. Današnji podatki kažejo, da sladkan sok limone najbrž izvira iz Azije, od

Uf, tako si je Stareta privoščil Avdić: Ljudje, vam bi se tudi zataknilo, če bi vedeli … (nadlani.si)

Poleg svoje televizijske kariere je Stare napisal več knjig o športu. Ima tudi odliko, da je bil leta 2007 sprejet v Hram slavnih slovenskega hokeja. Že kot otrok je začel zbirati in beležiti športne statistike, sčasoma pa je zbral 289 različnih statističnih tabel, ki obsegajo 1300 A4 strani. Njegova impresivna zbirka je vodila do svetovalnih vlog pri Mednarodnem olimpijskem komiteju na področju atletike in športov na ledu.

Pripravil: Nadlani.si
Foto: www

53
80 SEK