Na slovenski košarkarski sceni počilo: Erjavec proti Vilfanu in Dragiću

09. jul. 2024, ob 17.29
Posodobljeno pred 16 dnevi
20236
130 SEK

V besedah, ulici, pa se je očitno prepoznal tudi Peter Vilfan.

LJUBLJANA – Slovenski košarkarji niso bili uspešni na pravkar minulih kvalifikacijah za olimpijske igre. Tudi predsednik Košarkarske zveze Slovenije Matej Erjavec je nastop ocenil kot neuspešnega. Mi pa mu bilo všeč, kjer je bilo toliko kritik na račun selektorja Aleksandra Sekuliča. „Ta selektor, proti kateremu letijo strupene puščice, nam je v zadnjih letih prinesel uvrstitev na vsa velika tekmovanja, kamor nato pridejo tudi Luka Dončić, Vlatko Čančar, evroligaški igralci … Ne vidim, da je v njem težava. On ne igra košarke, igrajo jo tisti na parketu. Vem, da imamo v Sloveniji veliko uličnih selektorjev, a ulica ni nikoli vodila politike KZS in je tudi v prihodnje ne bo,” je Matej Erjavec, predsednik Košarkarske zveze Slovenije, v pogovoru za Sportklub potrdil, da Aleksander Sekulič ostaja selektor.

Vilfan reagiral

V besedah, ulici, pa se je očitno prepoznal tudi Peter Vilfan, ki je bil kritičen do selektorja Sekuliča in njegove priprave ekipe na tekme na kvalifikacijah v Grčiji.

„Ulica je čudna stvar! Sam sem velik del otroštva (ko nisem bil na igrišču) preživel na ulici! In ta me je naučila marsičesa! Tudi stvari, ki mi jih šola ni mogla dati! Samostojnost, borba za “preživetje”, logično razmišljanje in vztrajnost pri zagovarjanju pravice do svojega mnenja, so samo nekatere od njih! Ulice nima nihče pravice podcenjevati, se iz nje norčevati ali je dajati v nič! Ne glede na osebni status ali položaj! In ne pozabimo, da je ulica vrgla tako francoskega kralja kot ruskega carja! In če sem zaradi svojega mnenja (ki ga javno povem) uličar, sem na to iskreno ponosen! Enkrat ulica, vedno ulica! Enkrat uličar, vedno uličar!“ je Vilfan kar preko Facebooka odgovoril Erjavcu.

Tedenski horoskop za vse znake od 22. do 28. julija
Teden je hitro naokoli, tedenski horoskopi si v taki vročini prehitro sledijo, a tako je. Ko smo gledal celotno astrologijo leta 2024, smo videli, da se bo poleti zgodil velik premik, tako na osebni

Reagiral je Goran Dragić

Ob tem je Vilfan požel veliko odobravanja, še posebej pa od Gorana Dragića. Nekdanji kapetan reprezentance je bil do lani na isti valovni dolžini kot košarkarska zveza, zdaj ne več. Predvsem je lani Dragića zmotilo, ker so se na zvezi odrekli Raša Nesterovića, velikega prijatelja Gorana Dragića. Dragić je izjavo Vilfana objavil v svoji „zgodbi“ na Instagramu in napisal Kralj Vilfan.

Po polomu košarkarjev v Grčiji znana usoda selektorja Sekuliča: tako so se odločili na zvezi – NaDlani.si

Od leta 2020, pogodba do 2025.

Sekulić je slovenski selektor od novembra leta 2020, ko je nasledil Rada Trifunovića. Pod njegovim vodstvom se je Slovenija uvrstila na olimpijske igre leta 2021 v Tokiu, kjer je igrala v polfinalu. Na evropskem prvenstvu leta 2022 v Nemčiji je Slovenija izpadla v četrtfinalu proti Poljski. Lani decembra mu je Košarkarska zveza Slovenije podaljšala pogodbo do leta 2025 oz. do evropskega prvenstva, ki bo prihodnje leto.

Pripravil: Nadlani.si
Foto: Kzs.si

20236
130 SEK