Nemci udarili nogometne navijače po denarnicah! Za pivo potrebno odšteti kar 7 evrov

17. jun. 2024, ob 09.36
340
70 SEK

Evropsko prvenstvo v Nemčiji je odprlo vrata za navijače iz celotne Evrope. Srečneži, ki jim je uspelo priti do vstopnic za ogled tekem svojih reprezentanc v živo, bodo morali odšteti resen denar, če bodo med čakanjem na tekmami želeli jesti in piti pred stadionom.

Jan Oblak s črnim trakom na tekmi, to je razlog

VIDEO: Ta slovenska pesem odmeva po Nemčiji, domačinom nič jasno

Nemci so znani mojstri, da iz vsega naredijo veliko, zato so priložnost izkoristili za dodatno polnjenje blagajne. V Gelsenkirchnu, kjer se je včeraj odvijala tekma med Anglijo in Srbijo so se organizatorji odločili ogromno zaslužiti s hrano in pijačo, saj so cene zelo visoke za naš žep. Tako so morali navijači za eno pivo odšteti kar 7 evrov , za gazirani sok 6 evrov, za ustekleničeno vodo pa celo 4,5 evra. Če so bili na stadionu lačni, so imeli resne stroške. Klobasa je stala 6,3 evra, običajna porcija pomfrita kar 5 evrov, vrečka pokovke pa 4,2 evra.

V Stuttgartu, kjer je včeraj igrala Slovenija pa je bilo za pivo potrebno odšteti 5,50 evra. Po poročanju Slovenskih novic pa so bile druge cene v ponudbi po vsem mestu ob montažnih stojnicah in dolgih »gasilskih« mizah ter klopeh med seboj podobne: pečena klobasica v štručki stane 5 ali 6 evrov, s krompirjevo solato tri evre več. Najbolj znana lokalna jed Maultaschen (dva velika žepka bodisi z mesnim bodisi zelenjavnim nadevom) in omenjeno krompirjevo solato, ki je na jugu Nemčije res pogosto na krožniku, med 13 in 15 evrov, evro več znaša polovica pečenega piščanca z ocvrtim krompirčkom.

Okus poletja: 5 receptov za osvežilne limonade
S svojo bledo rumenkasto barvo, kiselkastim okusom in pravo zakladnico vitaminov limonada gasi žejo že veliko generacij. Današnji podatki kažejo, da sladkan sok limone najbrž izvira iz Azije, od

N. D.; Foto:

340
70 SEK