Posnetek razkriva, zakaj je selektor Kek dobil rdeč karton! Šlo je za nedopustno potezo …

02. jul. 2024, ob 08.04
Posodobljeno pred 19 dnevi
19611
50 SEK

Selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek (62) je na tekmi osmine finala proti Portugalski prejel neposredni rdeči karton. Rednih 90 minut se je končalo brez zadetkov, mreži pa sta mirovali tudi v podaljšku. Kek, nekdanji trener Rijeke, s katero je bil prvak Hrvaške, je bil izključen ob koncu prvega podaljška. Kek je po poročanju medijev dobesedno ponorel zaradi dosojene enajstmetrovke nad Joto, stopil na igrišče in se zapletel v razpravo s sodnikom ter se v nekem trenutku dotaknil pomočnika po rami.

Kot ste videli, se je pri izvajanju enajstmetrovk izkazal portugalski vratar Diogo Costa, ki je ustavil vse tri strele slovenskih reprezentantov Josipa Iličića, Jureta Balkovca in Benjamina Verbiča. Na drugi strani so za Portugalce zadeli Cristiano Ronaldo, ki je v podaljšku zapravil enajstmetrovko, ter Bruno Fernandes in Bernardo Silva.

Slovenija je tako iz turnirja izpadla, potem ko je v skupinskem delu remizirala z Dansko (1:1), Srbijo (1:1) in Anglijo (0:0). Kek je bil selektor Slovenije od leta 2007 do 2011, njegov drugi mandat pa traja od leta 2018 do danes.

N. D.; Foto: YouTube/NZS

19611
50 SEK