• C Novo mesto
 • 18:28
 • Pon, 25.09.2023

Kaj vse vključuje najem poročnega ali prireditvenega šotora?

Kaj vse vključuje najem poročnega ali prireditvenega šotora?

Dobro vzdušje v prijetnem ambientu je ključnega pomena, da lahko na koncu rečemo, da je nek dogodek, prireditev ali praznovanje uspelo. Najem šotora je v takšnih situacijah odlična rešitev, saj vam ponuja mnogo več kot le prostor.

Pri najemu šotora je pomemben podatek za kakšno priložnost ga potrebujete. Na podlagi tega boste najlažje izbrali primeren šotor, s ponudnikom najema pa se dogovorili, ali potrebujete še kaj poleg najema.

Najem šotora vam ponuja še ogromno drugih storitev, ki vam omogočajo lažjo organizacijo dogodka – preverite, katere so to.

Za vsak dogodek se šotor najde

Kadar se znajdemo v situaciji, ko imamo na nek dogodek povabljenih veliko število gostov, je največja dilema v tem, kje in kako dobiti tako velik prostor za njegovo organizacijo.

Kadar gre za organizacijo dogodka v notranjih prostorih, se lahko odločimo za večjo dvorano ali restavracijo, če pa gre za dogodek na prostem, je v izogib slabemu vremenu priporočljivo najeti šotor.

Šotor lahko najamete ob različnih priložnostih, kot so na primer večja praznovanja, poroke, poslovna srečanja, zabavni dogodki, koncerti, lahko pa ga najamete tudi za potrebe skladiščenja.

šotor

Ste razmišljali o najemu šotora?

Glede na to, za kakšno priložnost gre, je potrebno izbrati tudi ustrezen šotor:

 • Pagode veljajo za enega izmed najbolj elegantnih vrst šotorov. Primerni so za vse vrste dogodkov, tako zasebnih kot profesionalnih, še posebej pa za poroke in sejemske dejavnosti.
 • Stretch šotori zahvaljujoč raztegljivemu materialu omogočajo izjemno prilagodljivost na vsako podlago in teren. Trenutno so med najbolj priljubljenimi šotori.
 • VIP šotori so namenjeni bolj zahtevnim strankam. Že njihov izgled je na nekoliko višjem nivoju, zato so primerni za prav posebne dogodke.
 • Prireditveni šotor je namenjen različnim vrstam dogodkov. Omogoča vam možnost modularnega podaljševanja po 5 m, kar pomeni, da je njegovo velikost mogoče prilagajati zelo enostavno.
 • Poročni šotor vam omogoča, da lahko v neokrnjeni naravi organizirate nepozabno poroko. Za dogodek lahko izbirate med različnimi tipi šotorov, ki jih prilagodite svojim potrebam in željam.
 • Stekleni šotori, ki so prozorni in omogočajo pogled na zunanje okolje. Še posebej so primerni za poslovna srečanja, poroke in posebne dogodke.

Velikost šotorov za najem

Seveda pa pri izbiri šotora ni pomembno zgolj to, kakšnega boste izbrali, ampak tudi njegova velikost. Zato je pomembno izbrati šotor, ki bo ustrezal tako vrsti dogodka kot tudi številu gostov.

Pri tem upoštevajte:

 • majhni šotori so primerni za manjša srečanja in dogodke, na katerih je do 50 ljudi;
 • srednje veliki šotori so primerni za dogodke, na katerih je do 200 ljudi,
 • veliki šotori so primerni za festivale, sejme, koncerte in zabave, na katerih je 500 ali celo več tisoč ljudi.
šotor

Prireditev pod šotorom.

Pri izbiri velikosti ne pozabite tudi na vso dodatno opremo, kot je ozvočenje, mize, oder ali luči. Če izbirate šotor za poroko ali zabavo, upoštevajte še prostor za plesišče in da se ljudje lahko neovirano gibajo med mizami.

Najem šotora in cena – kaj vključuje?

Velikost šotora je pomemben dejavnik pri določanju končne cene najema. Na to pa vpliva tudi vrsta šotora in seveda trajanje najema.

Daljši najem običajno pomeni nižjo ceno na dan, kar pomeni, da vas bo najem za en dan stal največ denarja.

Običajno je v osnovno ceno najema zajeta dostava, postavitev šotora in pospravljanje.

Vendar se je potrebno zavedati, da za brezhibno organizacijo dogodka pod šotorom ni dovolj le ustrezen prostor, ampak boste morali poskrbeti za veliko dodatnih stvari.

Zato ima najem šotora zelo različen cenovni razpon, saj je cena odvisna tudi od izbrane dodatne opreme in posebnih želja ter potreb stranke.

Priporočamo vam, da se pred najemom šotora natančno pozanimate o tem, ali vam izbrani ponudnik poleg najema šotora nudi tudi najem dodatne opreme, ki jo boste potrebovali.

Med nepogrešljivimi so zagotovo:

 • različne možnosti dekoracije in dekorativnih dodatkov, ki jih je mogoče prilagajati glede na vrsto dogodka;
 • podesti in odri različnih dimenzij;
 • možnost namestitve lesenega poda, talne obloge in različnih preprog;
 • različni stili pohištva (mize, stoli, bari, sedežne garniture);
 • različne možnost ogrevanja šotorov v hladnejšem delu leta;
 • možnost hlajenja s klimatskimi napravami;
 • različne možnosti razsvetljave ambientov (lestenci, svetilke, lučke na verigi)
šotor

Najem šotora za različne priložnosti.

Res je, da je za brezhiben dogodek potrebno izbrati ustrezen šotor primernih dimenzij. Z izposojo dodatne opreme, pohištva in dekoracije, pa lahko prireditveni prostor dvignete na višjo raven. Prav tako pa ni odveč poudariti, da si boste s tem prihranili ogromno skrbi, hkrati pa se boste lahko posvetili drugim dejavnostim.

Izberite ekipo strokovnjakov, ki vam, poleg najema šotora, na enem mestu nudi vse, kar potrebujete za edinstven in nepozaben dogodek na prostem. Obiščite spletno stran mobil-plac.com ali jih za najem šotora pokličite na 041 631 304 oziroma pišite na info@mobil-plac.com

qlandia krsko