• C Novo mesto
  • 15:14
  • Sre, 12.06.2024

Kim Kardashian: od resničnostne zvezdnice do uspešne podjetnice

Kim Kardashian je oseba, ki je v zadnjih letih prevzela skoraj vodilno vlogo glede prepoznavnosti na socialnih omrežjih, zato ni presenetljivo, da se mnogi sprašujejo, kako je sploh postala tako vplivna v sodobni digitalni dobi, ki dosega res nepredstavljive ravni. Uspeh in priljubljenost slavne Kim bi lahko primerjali s sestavljanko, pri kateri je vsak najmanjši košček bistvenega pomena za izgradnjo končne slike. Tudi sama je svojo prepoznavnost gradila postopoma, danes pa se le malokdo v svetu slavnih sploh lahko kosa z njeno stopnjo prepoznavnosti in uspešnosti.

Kdaj je javnost prvič slišala ime Kim Kardashian? Pisalo se je leto 2006, ko se je takrat zelo mlada Kim družila s svojo veliko prijateljico Paris Hilton in se z njo udeleževala večjih dogodkov. Takrat je Paris snemala svoj resničnosti šov, v katerem se je štirikrat pojavila tudi Kim, ki je bila takrat njena stilistka in pomočnica. Skupaj sta se fotografirali na pomembnih dogodkih v Los Angelesu, zaradi česar se je ime Kim Kardashian vedno bolj začelo pojavljati v javnosti.

Kako je Kim Kardashian sploh postala slavna?

Njen priimek je bil javnosti delno poznan že prej, saj je bil njen oče Robert Kardashian odvetnik O.J. Simpsona v njegovih sodnih postopkih. Največjo odskočno desko v svet prepoznavnosti pa je za Kim in njeno družino predstavljal začetek serije Keeping Up with the Kardashians (Kardashianovi), ki so jo leta 2007 začeli snemati pripadniki družine Kardashian-Jenner. Slavna družina je tako dan za dnem pridobivala vedno več oboževalcev in njihova prepoznavnost je neizmerno poskočila.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kim Kardashian (@kimkardashian)

Predvajanje serije je vplivala na prepoznavnost vseh pripadnikov družine ne samo na televiziji, ampak tudi na socialnih omrežjih. Kim in njene sestre tako danes veljajo za najbolj priljubljene osebnosti Instagrama, z milijoni in milijoni sledilcev po celem svetu.

Preden je ta platforma zasijala v polnem sijaju, pa je bila Kim Kardashian sprva priljubljena na socialnem omrežju Twitter, kjer je tudi začela svojo pot prepoznavnosti v digitalnem svetu. K temu jo je nagovoril režiser serije Kardashianovi, saj naj bi s tem pozitivno vplivala na prepoznavnost, kar se je nedvomno tudi zgodilo. Kasneje so s skokom Instagrama slavne sestre svojo prepoznavnost ponesle še zgolj na drugi, zavidljivo visok nivo.

Kim Kardashian je kljub dvema porodoma ponosna mamica štirih otrok

Njeno polno ime je Kimberly Noel Kardashian. Ima armenske korenine, zaradi česa je njeno krstno ime armenskega izvora in sicer Heghine. Rodila se je 21. oktobra leta 1980. Njena mama Kris Jenner predstavlja veliko podporo družini že vse od začetka pojava v javnosti. Leta 1991 se je ločila od prvega moža, Roberta Kardashiana ter se istega leta drugič poročila z Bruceom Jennerjem (danes Caitlyn Jenner, po spremembi spola je sedaj ženska). Njen drugi zakon je trajal vse do leta 2015. V teh dveh zakonih so se rodile slavne sestre Kardashian-Jenner.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kim Kardashian (@kimkardashian)


Kim je ponosna mamica štirih otrok, katerih oče je razvpiti raper Kanye West. Leta 2013 je na svet prijokala njuna prvorojenka North, dve leti kasneje pa še sin Saint. Zaradi težav v obeh nosečnostih so ji zdravniki odsvetovali nadaljnje nosečnosti. Chicago (2018) in Psalm (2019) sta se tako rodila s pomočjo nadomestne mame. Sveže ločena influencerka živi v Los Angelesu, v razkošni a minimalistično opremljeni vili, vredni neverjetnih 60 milijonov dolarjev.

Uspešna podjetnica je drugi otrok svojih staršev, ima še starejšo sestro Kourtney ter mlajšega brata Roba Kardashiana. V drugem zakonu njene mame sta se rodili še njeni polsestri, prav tako izjemno priljubljeni in uspešni manekenka Kendall Jenner in podjetnica Kylie Jenner.

Kim Kardashian in njen klan sester so zgolj v enem desetletju dosegle velik uspeh in ustvarile ogromen dobiček na račun svoje prepoznavnosti. Njihova domena zajema vse od zabavne industrije do mode in prodaje lepotnih izdelkov. So kraljice Instagrama, kar jih je tudi poneslo na sam prestol najvplivnejših osebnosti na svetu in jim prineslo milijonarski imperij.

Čeprav marsikdo trdi, da je Kim zaslovela z objavo domačega videoposnetka, na katerem je skupaj s svojim takratnim fantom Ray J-jem, pa je dejstvo, da je v zadnjih letih sama naredila ogromno, da bi njeno ime v javnosti samo rastlo. Trenutno se ukvarja s svojo linijo oblačil SKIMS, s prodajo katere seveda podira vse rekorde.

Pripravil: NaDlani.si; Foto: Instagram