• C Novo mesto
  • 19:59
  • Sre, 12.06.2024

Zato je oralni seks zdrav za vaše razmerje

Spolnost je sestavni del vsakega zdravega in uravnoteženega odnosa. Seks nas zbliža na edinstven način, ki je možen le v romantičnih odnosih. Pomen spolnosti je v vsakem razmerju prilagojen. Kje, kako in kako pogosto imate spolni odnos, je povsem odvisno oseb v intimnem odnosu, in kot rečeno ima tudi oralni seks pomembno vlogo pri zdravju tega čustvenega razmerja.

Spolnost ni omejena le na penetracijo, ampak obstaja mnogo različnih načinov spolnosti in prav vse  oblike seksa so pomembne. Ko ste v dolgotrajnem razmerju, zlahka zapadete v rutino enoličnega seksa s penetracijo, ko opustite oralni seks, raziskovanje in spolne igrače. Poskusite se temu izogniti.Ohranjanje zabave in intimnosti je ključnega pomena za zagotavljanje močne vezi med vami in vašim partnerjemoziroma partnerko. Seks ne bi smel biti nekaj, kar morate početi, ampak nekaj, kar si želite početi.

1. Pri oralnem seksu gre za uslugo partnerju oziroma partnerki.

Če želite razviti zdrav odnos, morate nekaj tudi brezpogojno storiti oziroma omogočiti partnerju nepozaben užitek, kar je tudi osnovni koncept oralnega seksa. Med oralnim seksom se oba vpletena zbližata, saj je to dejanje ljubezni, ki pokaže, koliko je drugemu mar za vaše zadovoljstvo oziroma koliko je vam mar za zadovoljstvo drugega. To ne pomeni, da je oralni seks edini pokazatelj vajine bližine, vendar je pripravljenost na oralni seks pravi znak oboževanja obeh vpletenih v razmerju.

2. Ni napačnega načina doživljanja spolnosti.

To pomeni, da sta udobje in spolnost para povsem individualna za ta določen par. Neizogibno je, da bo v razmerju en partner imel večji spolni nagon kot drugi, vendar pa je ključno, da v taki situaciji najdete ravnovesje, ki bo osrečilo oba. Tu je lahko oralni seks zelo uporaben, saj lahko enemu zagotovi doživljanje orgazma, medtem ko drugi vpleten ne rabi početi ničesar posebej napornega. Vendar to ne velja za vse pare. Nekateri ljudje lahko svoje spolno ravnovesje najdejo na druge načine, na primer en partner uporablja spolno igračo na bolj spolnem partnerju ali masturbira z manj spolnim partnerjem, ki deluje kot aktiven udeleženec. Gre za prilagojeno ravnovesje znotraj vsakega odnosa.

3. Oralni seks je lahko bolj intimen od penetracije.

Po mnenju mnogih je oralni seks veliko bolj intimen od penetracije, saj je penetracija lahko zelo enostavno, nagonsko in ne-čustveno dejanje. Ob oralnem seksu pa vse počnete z namenom, da zadovoljite svojega partnerja ali partnerko, vi pa od tega ne dobite praktično ničesar. Gre torej za skrajno ne-egoistično dejanje, ki je velik pokazatelj ljubezni.

Pripravil: NaDlani.si

Foto: Pixabay