• C Novo mesto
  • 03:21
  • Ned, 21.04.2024

Dvojna zmaga Slovenije, Timi Zajc in Peter Prevc na najvišjih stopničkah!

Timi Zajc je osvojil prvo mesto, tesno za njim pa je na drugo stopničko stopil Peter Prevc, kar je Sloveniji prineslo dvojno zmago.

Po prvi seriji je bil v vodstvu Peter Prevc, ki je za las zaostajal za Zajcem. Oba Slovenca sta skočila izjemno in tako zasedla prvi dve mesti, medtem ko je Domen Prevc dopolnil slovenski uspeh s petim mestom.

Avstrijec Stefan Kraft je zasedel tretje mesto, kar je pokazalo, da je konkurenca močna in nepredvidljiva. Kljub temu sta slovenska skakalca uspela ohraniti mirnost in se osredotočiti na svoje nastope, kar se je obrestovalo z zmagoslavjem.

V kvalifikacijah je bil Kraft v ospredju, a sta ga na tekmi prehitela slovenska orla. Zajc in Prevc sta pokazala, da sta v odlični formi in da sta resna konkurenta za prihajajoče tekme.

Zmagoviti duh slovenskih skakalcev ni novost. Že na včerajšnji ekipni tekmi sta Zajc in Domen Prevc pokazala svoje sposobnosti, kar je bila odlična napoved za današnji uspeh.

Slovenski skakalci s tem nadaljujejo niz izjemnih uspehov in dokazujejo, da so eni izmed glavnih protagonistov v svetu smučarskih poletov. Njihova dvojna zmaga v Oberstdorfu je le še eno v vrsti priznanj njihovemu trdemu delu in talentu.

Pripravil: NaDlani.si, foto: posnetek zaslona