• C Novo mesto
  • 04:17
  • Sob, 23.09.2023

Kakšna kazen čaka dekle, ki se je v Trebnjem izživljala nad oskrbovanci v domu starejših občanov?

POP TV pa opozarja, da je na posnetku še ena oseba, ki se je ob prej omenjenih dejanjih nasmehnila, obrnila in odšla proč

TREBNJE – “Kaznivega dejanja dejanja je osumljena 16-letnica z območja Novega mesta. Za kaznivo dejanje nasilništva je predvidena kazen zapora do dveh let, ker gre pa za mladoletno osebo, postopek poteka po posebnih določbah,” je sinoči za Svet na Kanalu A povedal Robert Perc s Policijske uprave Novo mesto. Gre za 16-letnico, ki se je izživljala nad dvema oskrbovancema DSO Trebnje.

POP TV pa opozarja, da je na posnetku še ena oseba, ki se je ob prej omenjenih dejanjih nasmehnila, obrnila in odšla proč. Tudi to preiskuje policija. Je pa direktorica DSO Trebnje Petra Kušar Stojakovič potrdila, da gre tudi v tem primeru za osebo, ki opravlja pri njih študentsko delo.

„Lep čas opozarjamo in čakamo na sistemske spremembe. Minister, nov minister, ki je nastopil, je kot enega izmed prvih ukrepov napovedal interventni zakon, danes smo septembra in zakona nimamo,“ je sinoči na POP TV opozoril sekretar Skupnosti socialnih zavodov Slovenije Denis Sahernik. S tem je dal jasno vedeti, da so DSO-ji v kadrovskih stiskah, zmanjkuje pa tudi energije, časa in sredstev za mentorsko izobraževanje mladih.

Pripravil: Nadlani.si
Foto: DSO Trebnje