Ljubljana začela, Velenje nadaljuje: se val neprijavljenih srečanj avtomobilov širi po Sloveniji?

10. mar. 2024, ob 06.04
22
80 SEK

V Velenju je včeraj potekalo neprijavljeno srečanje ljubiteljev predelanih in športnih avtomobilov, ki je pritegnilo pozornost tako udeležencev kot organov pregona. V garažni hiši »Velenjka« se je zbralo okoli 50 vozil, dogodka pa se je udeležilo približno 100 ljubiteljev avtomobilizma. Kljub navdušenju nad avtomobilsko kulturo so policisti med dogodkom zaznali več kršitev, ki so zahtevale takojšnjo intervencijo.

Policija izrekla plačilne naloge in izločila dve vozili iz prometa

Policija je v štirih primerih izrekla plačilne naloge zaradi kršitev Zakona o motornih vozilih in Zakona o pravilih cestnega prometa. Dve vozili sta bili zaradi hujših kršitev celo izločeni iz prometa, s tem pa je bila odvzeta njihova registrska tablica.

Policisti so s svojo prisotnostjo uspeli preprečiti morebitne hujše posledice, ki bi lahko izhajale iz takšnega nepredvidljivega zbiranja. Ob tem so poudarili, da nadaljujejo z zbiranjem obvestil o organizatorjih shoda, da bi lahko ustrezno ukrepali in preprečili podobne dogodke v prihodnosti.

Prejšnji vikend zbor predelanih avtomobilov v Ljubljani

To zborovanje sledi incidentu v Ljubljani, kjer se je prav tako zgodil neprijavljen shod ljubiteljev predelanih vozil, ki je privedel tudi do nesreče. Takratna intervencija policije je rezultirala v izdaji več plačilnih nalogov in opozoril, kar še dodatno poudarja resnost situacije in potrebo po odgovornem ravnanju vseh, ki se udeležujejo takšnih srečanj.

Tedenski horoskop za vse znake od 8. do 14. julija
Tedenski horoskop nadaljuje sanjske in romantične teme, ki so definirale prejšnjega. Luna narašča po čudoviti mladi luni v raku prejšnjega tedna in izziv je ugotoviti, kdaj je čas za korak napr

Objestna množica v Ljubljani skoraj linčala policijo, potem je sledil odgovor policistov, zgodila se je nesreča

V luči nedavnih dogodkov policija poziva k večji odgovornosti in spoštovanju pravil ter predpisov, obenem pa opozarja, da so za organizacijo takšnih dogodkov potrebni ustrezni varnostni ukrepi in predhodna prijava, da se zagotovi varnost vseh udeležencev in minimizira možnost za nesreče.

Pripravil: NaDlani.si, vir: PU Celje, foto: Canva

22
80 SEK