• C Novo mesto
  • 21:25
  • Sob, 20.04.2024

Na ministrstvu padajo glave: Dominika Švarc Pipan odstopila, odneslo še nekoga

Kot razlog pa so navedli, da so to storili “zaradi njegove objektivne odgovornosti v zvezi z nakupom stavbe na Litijski cesti 51 v Ljubljani”.

LJUBLJANA – Danes se spet vre okoli sporne prodaje na Litijski cesti 51. Že dopoldan je premier Robert Golob sprejel odstop Dominike Švarc Pipan in v državni zbor poslal obvestilo o odstopu.

Tudi Šoltes

A je očitno ministrica pred tem „potunkala“ še nekoga: vlada je na predlog ministrice za pravosodje v odstopu Dominike Švarc Pipan razrešila Igorja Šoltesa s funkcije državnega sekretarja na ministrstvu za pravosodje, poroča TV Slovenija.

:: Ministrica Švarc Pipan šokirala, Han pravi, da mora iti. Znani slovenski novinar trdi: “Rokavice so snete!” (nadlani.si)

Kot razlog pa so navedli, da so to storili “zaradi njegove objektivne odgovornosti v zvezi z nakupom stavbe na Litijski cesti 51 v Ljubljani”.

:: Strah in groza: policija varuje ministrico Švarc Pipan, grožnje tudi otrokom (nadlani.si)

Ministrica mu očita objektivno odgovornost za domnevne nepravilnosti pri nakupu stavbe za potrebe sodišč na Litijski cesti v Ljubljani, nakup je stal kar 7,7 milijona evrov. Omenjen nakup pa je v težave pahnil stranko SD: Dominika Švarc Pipan je odstopila z mesta ministrice in zapustila stranko, odstopil je generalni sekretar stranke Klemen Žibert, podpora strani SD pa je zgrmela pod parlamentarni prag.

:: Je Dominika Švarc Pipan odstopila ali ni? Tanja Fajon zbolela (nadlani.si)

Pripravil: Nadlani.si
Foto: Zajem zaslona