Ojoj, predsednik vlade Robert Golob spet ni držal besede

20. feb. 2024, ob 06.02
Posodobljeno pred 2 mesecema
34
80 SEK

Žal ni prvič, da premier ni držal besede, vse skupaj pa meče slabo luč na vlado in vlogo predsednika vlade.

LJUBLJANA – Slovenci smo vpisali za 258,4 milijona evrov t. i. ljudskih obveznic. Drugače povedano: državi smo posodili več kot četrt milijarde evrov z jasno željo, da bi tudi sami kaj imeli od tega in da država ta denar vrne. K nakupu so pozivali številni: minister za finance Klemen Boštjančič je tudi sam kupil obveznice.

Ni imel časa

Kot poroča spletni portal N1, so jim ob izdaji obveznic iz kabineta predsednika vlade javili, da so po besedah Roberta Goloba, predsednika vlade, obveznice „dobra in varna naložba” in da jih bo kupil tudi sam. Pa jih ni! “Predsedniku vlade zaradi časovne stiske ni uspelo opraviti nakupa obveznic,” so javili iz vlade. Žal ni prvič, da premier ni držal besede, vse skupaj pa meče slabo luč na vlado in vlogo predsednika vlade.

Obljube, obljube

Vlada Republike Slovenije, ki jo vodi Robert Golob, je bila v svojem začetnem obdobju znana po napovedih reform in predstavljanju časovnic. Do reform ni prišlo, časovnice pa so imele klavrn konec.

:: Vlada RS se spopada z najnižjo podporo doslej (nadlani.si)

Kaj so sploh državne obveznice?

To so dolžniški vrednostni papirji, preko katerih se na kapitalskih trgih zadolžujejo države. Vlagateljem obljubljajo redno plačevanje obresti in vračilo glavnice ob dospetju, kar običajno predstavlja varno obliko naložbe z nizkim tveganjem. Na 10.000 vloženih evrov ste po treh letih bogatejši za cca 300 evrov, svoje pa vzame tudi odprtje in zaprtje trgovalnega računa. Kot so javili z vlade, so jih v minulih tednih v Sloveniji na nivo odprli kar 5659.

Tedenski horoskop za vse znake od 8. do 14. julija
Tedenski horoskop nadaljuje sanjske in romantične teme, ki so definirale prejšnjega. Luna narašča po čudoviti mladi luni v raku prejšnjega tedna in izziv je ugotoviti, kdaj je čas za korak napr

Državljani so vpisali za 258,4 milijona evrov t. i. ljudskih obveznic s povprečno vrednostjo vpisanih obveznic je nekaj čez 27.000 evrov.

Pripravil: Nadlani.si
Foto: www

34
80 SEK