• C Novo mesto
  • 17:05
  • Sre, 12.06.2024

Tale slovenski TV voditelj postavlja nov svetovni rekord! Mu bo uspelo?

Boris Tomašič je slovenski gospodarstvenik in televizijski voditelj.

LJUBLJANA – „24. septembra ob 18. uri bomo začeli najdaljšo pogovorno oddajo na svetu. Trenutni Guinnessov svetovni rekord je 72 ur in 18 minut. Naš cilj je 75 ur, to je nekaj več kot tri dni. 75 gostov, vsako uro en gost, tudi ponoči. Odprti bodo telefoni, lahko boste klicali in prišli na vrsto. Večkrat ste mi rekli, da v torek ne pridete na vrsto, tukaj bo mogoče – 75 ur je veliko časa,“ je povedal Boris Tomašič, ki na Nova24 vodi pogovorno oddajo Kdo vam laže, ki se je po poletnem premoru vrnila na spored televizije.

Tomašič je pojasnil, da bo oddajo med podiranjem rekorda ves čas vodil sam, oddajo pa bodo vmes “presekale” novice. Glede na pravila bo imel odmor 5 minut vsako uro.

„V studiu moramo imeti publiko, stalno mora biti prisotnih 20 gledalcev, tokrat je priložnost, da sodelujete in ste del tega podviga, za katerega iskreno upamo, da nam bo uspel,“ je dodal Tomašič, ki bo med oddajo dosegljiv na telefonsko številko 080 34 77.

Kdo postavlja rekord?

Boris Tomašič je slovenski gospodarstvenik in televizijski voditelj. Rodil se je leta 1967. Tomašič je programski direktor in solastnik televizijske postaje Nova24TV, direktor podjetja Nova hiša (ki izdaja spletni medij Nova24) in direktor založbe Nova obzorja, ki med drugim izdaja tednik Demokracija, pojasni Wikipedia.

Pripravil: Nadlani.si
Foto: Nova24