Poznan celoten morilski načrt Tomaža A. in njegove ljubice

09. apr. 2024, ob 15.04
Posodobljeno pred 2 mesecema
231
70 SEK

37-letni priznani kuhar Tomaž Arklinič, se je znašel v središču policijske preiskave zaradi sumljivega izginotja in kasnejše smrti svoje žene Sabine, matere štirih otrok. Vodja SKP PU Maribor, Stanko Vidovič, je razkril, da je Arklinič z ljubico skoval morilski načrt, da se znebita Sabine.

Arklinič je 23. marca prijavil pogrešanje svoje žene na Policijski postaji Ptuj, podajal poslovilno pismo, za katero se je kasneje izkazalo, da ga ni napisala Sabina, ampak njegova sostorilka. Da bi bil njegov alibi bolj prepričljiv, je najel celo jasnovidca in spraševal, kje je njegovca žena.

V ljubezenskem trikotniku, ki je privedel do tragedije, so policisti in kriminalisti po večdnevnem iskanju našli Sabino mrtvo v okolici Kidričevega. Obdukcija je potrdila, da je Sabina umrla nasilne smrti. Tomaž in njegova ljubica, sodelavka iz okolice Lenarta, sta bila hitro prepoznana kot glavna osumljenca.

Hišne preiskave pri obeh osumljencih so razkrile dokaze, vključno z morilskim nožem, ki naj bi bil uporabljen pri umoru. Oba osumljenca sta bila privedena pred preiskovalnega sodnika in jima je bil odrejen pripor.

Ironija usode je, da sta Tomaž in Sabina le nekaj dni pred zločinom skupaj praznovala na poroki, dajeta vtis srečnega para. Za Sabino pa so ostali štirje otroci, za katere bo zdaj skrbel Center za socialno delo.

Ta srhljiv dogodek razkriva, kako se za fasado uspešnega življenja lahko skriva temačna resnica, ki je privedla do tragičnega konca Sabine Arklinič.

To so kraji, kjer lahko opazujete najlepše sončne zahode na svetu
Sončni zahodi so ena tistih naravnih lepot, ki očarajo vsakogar. Ne glede na to, kolikokrat v življenju vidimo lep sončni zahod, ga je vedno prijetno videti in se ga nikoli ne naveličamo. Čarobn

Vir: N1, 

Slike: Facebook

231
70 SEK