• C Novo mesto
  • 19:58
  • Sob, 10.04.2021

Štajercem bo uspelo: Zlata lisica bo!

Finančni proračun 57. Zlate lisice je podoben prejšnjim letom, 1,1 milijona evrov, ki jih v 70 odstotkih zagotovijo z mednarodnimi pogodbami, 30 pa s sponzorji.

MARIBOR – Priprave na 57. Zlato lisico, ki bo v Mariboru z dvema ženskima veleslaloma za svetovni pokal 16. in 17. januarja, potekajo po načrtih, kljub epidemiji, so danes sporočili marljivi in zagnani organizatorji.

„Zasnežene je že več kot dve tretjini proge, organizatorji pa so že podpisali pogodbe s svojimi glavnimi sponzorji. Po podpisu pogodb z Zavarovalnico Sava, ki je že dolga leta generalni sponzor Zlate lisice, in NLB, ki se je ekipi Zlate lisice ponovno pridružila kot generalni pokrovitelj lani, tokrat pa so pogodbo podaljšali še za leti 2022 in 2023,“ so še potrdili.

V treh mehurčkih

„Celotna organizacija poteka v čudnih, drugačnih razmerah, toda poteka po načrtih in v skladu z vsemi priporočili mednarodne smučarske organizacije, nacionalnega inštituta za javno zdravje in sklepi vlade. Prilagodili smo se, gledalcev ne bo, ne bo tudi spremljevalnih prireditev, toda bo tisto, kar je bistveno, Zlato lisico delamo za šport, za tekmovalke in tudi za gledalce, tokrat pač le pred TV. Tekma bo organizirana strogo, vsi udeleženci pa bomo razdeljeni v tri mehurčke, v enem bodo tekmovalke, prijavljenih jih je 89 iz 25 ekip, in njihovi spremljevalci, skupaj 184, predstavniki FIS in nekaj organizatorjev, ki bomo imeli neposreden stik s tekmovalnim delom; v drugem mehurčku bodo novinarji, s točno dogovorjeni in urejenimi dostopi, v tretjem pa še celotna organizacijska ekipa,“ pojasnjuje Srečko Vilar, generalni sekretar OO Zlate lisice.

Še dve mrzli noči

Zasneževanje na Pohorju poteka v skladu z vremenskimi razmerami, v zgornji polovici je proga končana že 90 odstotno, v spodnjem delu pa potrebujemo še dve mrzli noči za zasneževanje, tako da bomo imeli po celotni progi vsaj 40 centimetrov utrjenega snega, kot je tudi zahteva FIS. Snežna kontrola je 7. januarja, tako da imamo do takrat še dovolj časa.

Več kot milijon

Finančni proračun 57. Zlate lisice je podoben prejšnjim letom, 1,1 milijona evrov, ki jih v 70 odstotkih zagotovijo z mednarodnimi pogodbami, 30 pa s sponzorji.

„Nekaterih stroškov tokrat sicer ne bomo imeli, a zato bomo imeli zaradi protivirusnih ukrepov nekatere dodatne. Vseeno smo optimisti, da bomo tudi to Zlato lisico končali s plusom in s tem zagotovili delovanje Alpskega smučarskega kluba Branik,“ je še dodal Vilar.

Pripravil: Nadlani.si, ASK Branik
Foto: ASK Branik