• 1.08C Novo mesto
  • 00:04
  • Sob, 28.11.2020

Stenske nalepke v vašem domu

Zamislite si steno v svojem domu, pisarni, morda pa tudi v svoji restavraciji ali v svoji trgovini. Zamislite si katerokoli steno, ki potrebuje malo osvežitve. Še preden se odločite za bolj drastičen poseg, kot sta na primer beljenje stene ali uporabo stenskih tapet, najprej pomislite na raznovrstne stenske nalepke. Takšne nalepke lahko poživijo prav vsako steno ter jo naredijo vredno pogleda.

Ne glede na to, ali želite svoj dom popolnoma prenoviti ali pa le dodati čar in svež izgled določeni sobi v hiši ali stanovanju, stenske nalepke so prava rešitev za vas. Oglejmo si številne prednosti dekoracije stene s takšnimi nalepkami.

Stenske nalepke nudijo neskončne možnosti oblikovanja

Nikakor ne bomo pretiravali, če bomo zapisali, da stenske nalepke obstajajo v neskončno različicah. Prav za vsak okus se najde prava. Najdete jih lahko v trgovinah z materialom za dekoracijo stanovanja, prav tako pa obstajajo tudi številne spletne trgovine. Kakšno nalepko boste kupili, je torej odvisno samo od vas.

Zadnje čase so posebej popularne naslednje vrste stenskih nalepk:

  • Fraze in lepe misli, kot je na primer: “Ljubo doma, kdor ga ima”.
  • Ptice, želve, mačke in druge živali.
  • Drevesa.
  • Bambus.
  • Cvetlični aranžmaji.
  • Geometrične oblike.

So enostavne za uporabo

Vse, kar morate narediti, je to, da odstranite zaščitno folijo in stenske nalepke nalepite na zid. Za to ne potrebujete nobenih posebnih orodij, sprejev ali česa podobnega. Samo olupite in pritisnite na steno! Dodatna prednost takšnih nalepk se skriva v tem, da so v večini primerov sestavljene iz več manjših delov, ki jih posamično prilepite na steno. S tem se precej olajša samo nameščanje, hkrati pa pri tem uporabite tudi svojo domišljijo in ustvarite vzorce po svojem okusu.

Stenske nalepke ne poškodujejo sten in za seboj ne puščajo sledov

Za razliko od trdovratnih stenskih tapet, se stenske nalepke odstranijo na povsem enostaven način. Vse, kar morate storiti, je to, da jih odlepite s stene. Največji bonus je zagotovo v tem, da za seboj pustijo povsem nedotaknjen zid, ki ga ne kvarijo takšne in drugačne poškodbe.

So kvalitetne

Dandanašnje vinilne stenske nalepke so izredno kvalitetne in narejene z namenom, da trajajo. Uporabljamo jih lahko tudi na zunanjih stenah, kjer zdržijo tudi do pet let. Življenjska doba v notranjih prostorih pa se jim samo še podaljša.

So stroškovno učinkovite

Za stenske nalepke zagotovo ne boste odšteli toliko denarja kot za barvo in delavce ali za drage stenske tapete. Prav tako pa boste prihranili tudi pri najemu pregrešno dragega notranjega oblikovalca.

Za seboj ne pustijo umazanije in nereda

Stenske nalepke za seboj ne puščajo prav nobene umazanije, kot jo na primer pusti beljenje sten ali nameščanje stenskih tapet. Delo samo ne zahteva nobene zaščite tal ali pohištva s polivinili ali kakšnimi drugimi pregrinjali, ko pa ste nalepko enkrat že namestili, vam ni potrebno počistiti prav ničesar.

Se enostavno očistijo

Okvirji slik, ki visijo na stenah, so pravi lovilci prahu. Prav zaradi tega jih je potrebno redno čistiti. To pa vsekakor ne velja za stenske nalepke, saj se na njih ne nabira veliko prahu. Če pa se že umažejo, jih enostavno očistite z vlažno krpo, saj so narejene iz trpežnega vinila.

Stenske nalepke se lahko ponovno uporabijo

Vam hitro postane dolgčas in bi radi ponovno spremenili videz sobe? Stenske nalepke se odlikujejo tudi po tem, da jih lahko ponovno uporabite. To pomeni, da jih enostavno odlepite s stene in nalepite na novo mesto. Tudi v primeru, da se boste selili, lahko stensko nalepko vzamete s seboj in jo uporabite v novem domu.

Uporabite jih lahko kjerkoli in kadarkoli

Stenske nalepke pa niso namenjene le stenam. Lahko jih uporabite na praktično vsaki površini: na vratih, omarah, oknih ali ogledalih in še bi lahko naštevali. Omejeni ste le s svojo domišljijo!

Pripravila: Monika M.

Stenske nalepke v vašem domu
1 od 3
Kliknite na sliko za prikaz celotne slike.