• C Novo mesto
  • 12:57
  • Pet, 19.04.2024

To so zadnje besede, ki jih je izrekel Sašo Hribar za Radio Slovenija

Sašo Hribar, Tilen Artač, Jure Mastnak, Nejc Mravlja, Valentina Plaskan, Aleksander Pozvek in Marko Cirman, strokovnjaki za nepredvidljiva presenečenja, so se vsak petek vračali v studio Prvega.

LJUBLJANA – „Martina, splača se! Splača se!“ so zadnje besede, ki jih je v eter Radia Slovenija izrekel Sašo Hribar, ki je včeraj umrl v 64. letu starosti. Hribar je vodil oddajo Radio GA-GA, v njej pa je gostil svoje sopotnike.

Sašo Hribar, Tilen Artač, Jure Mastnak, Nejc Mravlja, Valentina Plaskan, Aleksander Pozvek in Marko Cirman, strokovnjaki za nepredvidljiva presenečenja, so se vsak petek vračali v studio Prvega. Tudi včeraj nič hudega sluteči…

:: Povezava do včerajšnje oddaje Radia GA-GA

„Če se splača natepavat sadjevec, če nimaš mačka?“ se je vprašal Hribar, ko ga je na to izzval lik Martine. Hribar je dobrovoljno odvrnil, ura je odbila 11.00 in oddaje je bilo konec.

Sašo Hribar je na Radio Slovenija prišel po naključju, leta 1984 ga je tja namreč povabil Mitja Novljan v srednješolsko oddajo, zaradi česar ga je Ajda Kalan povabila na avdicijo za radijskega napovedovalca, ki jo je tudi uspešno opravil. Hribar je tako leta 1985 začel kot povezovalec programa na slovenskem Radiu, v nočnem programu si je nekoč izmislil sogovornika, s tem pritegnil številne poslušalce in tako so leta 1989 nastale zasnove za legendarno radijsko oddajo Radio GA-GA. Skozi oddajo je Hribar ustvaril arzenal neponovljivih radijskih likov, ki so zrasli iz njegovega satiričnega duha, in postavil prelomnico v slovenskem radijskem humorju. Najnovejši del Radia Ga Ga je prvi program Radia Slovenija predvajal včeraj dopoldan.

Pripravil: Nadlani.si
Foto: Zajem zaslona RTV Slovenija