Zaradi birokracije v naši državi se je zapletlo pri zbiranju pomoči štirim otrokom, ki so postali čez noč sirote

09. apr. 2024, ob 14.49
78
100 SEK

Žal zaradi birokracije v naši državi ni tako lahko, treba počakati organizirano ustanovo, Karitas in občina delata na tem. Jaz lahko samo fizično, seveda brez TRR, saj sem s. p. Hvala za razumevanje, sočutje in pomoč, so zapisali na Facebook strani Frizerskega studia Ella. Lastnica je očitno pokojno Sabino zelo dobro poznala zato je organizirala zbiranje sredstev. »Ta post je namenjen z namenom, ker ne morem mimo tega, da poznam mamo Sabine še eno dobro žensko in otročke: da jim pomagamo vsaj na finančni način: ker so ostala štiri lačna usta in brez objema njihove mamice…….Brez besed- jočem….. Denar se bo zbiral od torka naprej v salonu, denar se bo predal mami umrle.«

Pri Kidričevem naj bi jo umorila njen mož in njegova prijateljica

Spomnimo, Sabino, ki so jo v petek našli mrtvo v bližini Kidričevega, sta po ugotovitvah kriminalistov umorila njen mož Tomaž in njegova prijateljica. Kot je povedal vodja mariborskih kriminalistov Stanko Vidovič, sta osumljena umora mož 33-letne žrtve in njegova sodelavka. Dan po umoru je mož ženo prijavil kot pogrešano.

»Dogovorila sta se, da bo osumljeni svojo ženo 22. marca pripeljal na predhodno dogovorjen kraj v bližini Kidričevega, kar je moški tudi storil. Na tem mestu je tedaj že čakala osumljenka. Ob izstopu iz vozila je 33-letnica iz okolice Lenarta pristopila do žene osumljenega ter jo z ostrim predmetom večkrat zabodla. Takoj zatem je truplo odvlekla do mesta, kjer jo je zakopala. Skupaj z osumljenim sta se nato iz kraja dejanja odpeljala. Naslednji dan po izvršenem kaznivem dejanju pa je osumljeni na policijski postaji prijavil njeno pogrešanje,« so včeraj povedali kriminalisti.

Tedenski horoskop za vse znake od 8. do 14. julija
Tedenski horoskop nadaljuje sanjske in romantične teme, ki so definirale prejšnjega. Luna narašča po čudoviti mladi luni v raku prejšnjega tedna in izziv je ugotoviti, kdaj je čas za korak napr

Še to, preden je Tomaž A. postal osrednja figura te grozljive zgodbe, je bil znan kot predan kuhar, ki je svojo pot začel v najstniških letih. Po končanem izobraževanju na mariborski gostinski šoli je pri 17 letih stopil v svet profesionalne kuhinje kot praktikant v gostilni Ambiente v Zabovcih. Sledila je redna zaposlitev v Termah Ptuj, kjer je nadaljeval z razvijanjem svoje kuharske kariere. Ta del njegove preteklosti kaže na njegovo dolgoletno strast do kulinarike in gostinstva.

Tomaž Arklinič – od priznanega kuharja do osumljenca za grozljiv umor

Za omenjeno dejanje je predpisana kazen najmanj 15 let zapora.

N. D.; Foto: policija.si

78
100 SEK