• C Novo mesto
  • 01:36
  • Pon, 15.04.2024

10 idej za sanjsko poročno potovanje

Poročno potovanje je zagotovo za vsak par posebna izkušnja, ki ostane za vedno v spominu. Gre za poseben način, kako proslaviti začetek zakonskega življenja ter nekaj dni ali tednov posvetiti zgolj drug drugemu.

Idej, kam iti na tako potovanje, je malo morje, zato se je včasih težko odločiti za najboljšo možnost. Veliko je odvisno od prioritet vsakega para ter od finančnega stanja, ki ga imata v te namene na razpolago. Nekateri poročno potovanje izkoristijo za raziskovanje mest in naravnega okolja. Želijo pridobiti nove izkušnje, si pogledati kulturno dediščino in se vkomponirati v lokalno okolje. Spet drugi si želijo zgolj pasivnega preživljanja prostega časa, ležanja na plaži in prepuščanja wellness storitvam. Če se torej bliža čas vaših medenih tednov, pa se še niste odločili, kje bi jih preživeli, vam ponujamo nekaj idej.

Bora Bora

Zagotovo ste že slišali za ta sanjski kotiček, kjer je turizem v precejšnjem porastu. Ta otok se nahaja v Francoski Polineziji. Leta 1777 ga je odkril James Cook. Tisti, ki so že obiskali to destinacijo, so navdušeni nad kristalno čisto vodo in slikovitimi gorami. Če se radi potapljate, boste zagotovo očarani nad koralnimi grebeni, v bližini katerih se nahajajo tropske ribice raznovrstnih barv. Polet s helikopterjem vam omogoča, da boste obiskali goro Oteman. Lahko obiščete tudi sosednji otok, kjer si boste lahko ogledali farmo črnih biserov ali vanilije. Na otoku se nahaja letališče. Ko turisti prispejo, jim domačini pripravijo nenavadno dobrodošlico. Pričakajo jih v vodi, nato jih pospremijo do plaže, kjer morajo z njimi obedovati. Po tem jim razkažejo bungalove. Bora Bora ponuja možnosti številnih športnih aktivnosti, kot so športno plezanje, smučanje na vodi, plavanje in ribolov.

Bali

Bali je idealna destinacija za preživljanje medenih tednov. S filmom Jej, moli, ljubi je ta otok postal še bolj priljubljen. Otok ponuja vse od čudovitih peščenih plaž, riževih polj in vulkanov, slapov, neverjetnih restavracij in barov, skrivnostnih templjev, romantičnih sončnih zahodov, odlične hrane in izredno prijaznih ter nasmejanih ljudi. Navdušil bo večne romantike, saj nudi čudovite gorske razglede in bogato umetniško sceno. Če se boste odločili, da bi poročno potovanje preživeli na tej lokaciji, vam priporočamo izlet do templja Pura Luhur Uluwatu, ki se nahaja na pečini, 200 metrov nad Indijskim oceanom. Ta točka prav tako nudi izjemen razgled na sončni zahod. Na Baliju boste deležni dobre in raznovrstne kulinarike, pri kateri se kažejo vplivi tradicionalnih kultur. Osnovna sestavina je riž. Lokalna hrana je okusna in poceni.

Sonoma, Kalifornija

Destinacija za poročno potovanje je primerna za ljubitelje vina, dobre kulinarike in lepih razgledov na pokrajino. Če se boste odločili za nastanitev v hotelu Farmhouse Inn, boste poleg tega lahko koristili še dostop do vinskih kleti Kistler in Kosta Browne, ki sicer nista odprti za javnost.

Pariz

Pariz že od nekdaj velja za mesto romantike. Ponuja kombinacijo arhitekture, kulinarike in umetnosti. Je ena najboljših destinacij za medene tedne na svetu. V vseh turističnih vodičih boste lahko prebrali o največjih znamenitostih kot so muzej Musée d’Orsay, Louver in Eifflov stolp. Seveda pa ni smiselno, da brezglavo sledite najbolj obljudenim točkam. Raziščite druge možnosti in naredite svoj načrt ogledov. Morda boste v znak vajine ljubezni želeli privezati ključavnico na mostu Pont des Art.

Pariz (Vir: Pixabay)

Pariz (Vir: Pixabay)

Orkney, Škotska

Če za poročno potovanje iščete destinacijo znotraj Evrope, vam priporočamo Orkney na Škotskem. Priporočamo vam nastanitev v hotelu Kirkwall. V bližini se nahaja tudi nakupovalno središče. Na enodnevni izlet se lahko odpravite v Brodgar, kjer so v krožni obliki postavljeni stoječi kamni. Lokacija nudi čudovite razglede.

Če želite preživeti resnično romantičen in srečen skupni čas, poiščite prenočišče pri Cozycozyju.

Benetke, Italija

Kljub temu, da so Benetke zelo priljubljena destinacija za poročno potovanje, pa so zaradi bližine med Slovenci manjkrat izbrane za preživljanje medenih tednov. Če se boste vseeno odločili iti tja, boste zagotovo uživali v vožnji z gondolo in v sprehodu po trgu Svetega Marka. Za ogled so priporočljive še nekatere znamenite točke, in sicer Doževa palača, Campanile (zvonik, ki je visok skoraj 100 metrov), oprema hiše La Fenice, otok Murano s steklarskimi delavnicami, gledališče Carlo Goldoni in beneški Bineale.

Harbour Island, Bahamas

Gre za posebno destinacijo, kjer lahko občudujete peščene plaže rožnate barve. Priljubljena je tudi pri nekaterih znanih osebah, kot so Diane von Furstenberg, Mick Jagger, Bill Gates in supermodel Elle Macpherson. Bahami so pogosta izbira parov, ki se odločajo, kje preživeti svoje medene tedne. Če se boste odločili za potovanje sem, vam priporočamo obisk razgledne točke Pink Sands Beach. Nad plažo se nahaja restavracija Sip Sip, ki nudi odlične specialitete.

Cape Town, Južna Africa

Če si želite, da bi bilo vaše poročno potovanje nekaj posebnega, vam priporočamo Cape Town. Ta vam nudi tako glamurozne plaže, doživetje bivanja v velikem mestu, divjino ter enostaven dostop do vinske dežele in nekaterih najboljših safarijev na svetu. Priporočamo vam, da obiščete Rt dobrega upanja in Rt Agulhas. Vredna ogleda je tudi plaža Boulders, kjer si lahko ogledate kolonijo pingvinov, ki živijo v toplih vremenskih razmerah.

Cape Town (Vir; Pixabay)

Cape Town (Vir; Pixabay)

Savana, Georgia

Če se želite izogniti stresu in hitenju, potem je Savana odlična destinacija za preživljanje medenih tednov. Navdušeni boste nad spokojnostjo mesta, prijetnimi gostilnami in restavracijami. V dvorcu v parku Forsyth si lahko ogledate vrhunsko umetniško zbirko. Za obiskovalce je na voljo tudi šola kuhanja, spa, zunanji bazen in odlična restavracija.

Santorini, Greece

Ta majhen vulkanski otok je odlična točka za opazovanje čudovitih sončnih zahodov. Grčija kot taka se sicer že desetletja uvršča med najbolj priljubljene destinacije za preživljanje medenih tednov. Santorini ni priljubljen zgolj zaradi lepih plaž. Pari, ki radi na aktiven način preživljajo prosti čas, se lahko odločijo za raziskovanje okolice s skuterjem. Možen je ogled starodavnih krajev, kot je Akrotíri, ki obstaja še iz časov bronaste dobe. Obiščite vinske kleti ali pa se odpravite na kakšno zanimivo pohodniško turo.

Pripravila: Petra Kušar, vir fotografij: Pixabay