Apple preusmeril fokus v umetno inteligenco

29. feb. 2024, ob 19.11
Posodobljeno pred 25 dnevi
10
80 SEK

V luči globalnega navdušenja nad umetno inteligenco je Apple sprejel strateško odločitev, da prekine dolgoletni razvoj svojega električnega avtomobila in se osredotoči na umetno inteligenco. Projekt Titan, kot so interno poimenovali ambiciozno vizijo električnega vozila, je po desetletju raziskav in razvoja utonil v pozabo, medtem ko se podjetje pripravlja na novo ero digitalne preobrazbe.

V zadnjih mesecih je industrija električnih vozil doživela upočasnitev, kar je Apple videl kot priložnost za preusmeritev svojih raziskovalnih sredstev v hitro rastoči sektor umetne inteligence. S tem korakom se Apple pridružuje tehnološkim velikanom, kot sta Samsung in Google, ki že raziskujejo možnosti, ki jih ponuja AI, in razvijajo nove funkcije za svoje naprave.

Tehnološki velikan Apple opušča projekt Titan in se usmerja v umetno inteligenco.

Nedavno predstavljene inovacije, kot je Vision Pro, ter naložbe v nove čipe in zaposlene kažejo na Applovo zavezo k raziskavam in razvoju na področju umetne inteligence. Podjetje je lani za raziskave in razvoj namenilo skoraj 30 milijard dolarjev, kar je petkrat več kot v preteklem desetletju.

Kljub temu da so bili cilji Projekta Titan ambiciozni, pa so se na Apple odločili, da je prihodnost podjetja bolj zelena v svetu umetne inteligence. Ta poteza odpira nova vrata v prihodnost tehnologije, kjer bo Apple lahko še naprej igral ključno vlogo v digitalni preobrazbi družbe.

Majhne navade, ki vam bodo pomagale dvigniti energijo
Se tudi vam pogosto dogaja, da se čez dan počutite utrujeno, brez moči, volje in motivacije kljub temu, da ste spali zadostno število ur? Seveda je to lahko posledica nekvalitetnega spanca, stresa

Novica o Applovem preusmerjanju fokusa z razvoja električnega avtomobila na umetno inteligenco je sprožila mešane odzive v javnosti. Medtem ko so nekateri izrazili razočaranje nad opustitvijo ambicioznega projekta v avtomobilski industriji, so drugi potezo pozdravili kot strateško odločitev, ki bo podjetju omogočila, da se osredotoči na hitro razvijajoče se področje umetne inteligence.

Pripravil: NaDlani.si, foto: Canva

10
80 SEK