Huawei Watch 3 in 3 Pro sta prvovrstni pametni uri

2
270 SEK

Huawei Watch 3 je dolgo pričakovana pametna ura kitajskega tehnološkega giganta. Ob predstavitvi ure je bil prvič predstavljen tudi novi operacijski sistem HarmonyOS, ki je nastal zaradi prepovedi s strani ZDA. Po šestih letih smo tako dobili tretjo generacijo Huaweijeve pametne ure, ki je zdaj na tržišču že nekaj tednov. Prav zaradi pretečenega časa je še toliko lažje videti in opaziti kako dobro se je izkazala Huawei Watch 3. Poleg paradnega konja pametnih ur pa je tu še njen višji brat Huawei Watch 3 Pro. Kako se je torej izkazala pametna ura Huawei Watch 3?

Huawei Watch 3 z dvema različicama

Dejstvo, da je Huawei s pametno uro predstavil svoj novi operacijski sistem je bil znak zaupanja v novo pametno uro. Ob predstavitvi je podjetje na prvo mesto postavljajo urin videz, raznolikost nastavitev, hitrost in funkcionalnost. Na predstavitvah je vse potekalo brezhibno in dajalo vtis fantastične. To se je zdela prava uteha za vse, kar so jim »storile« Združene države Amerike. Huawei je bil tik pred tem, da postane najbolj prodajan proizvajalec pametnih telefonov, ko je na sceno stopil embargo s strani ZDA. Ta je praktično onemogočil normalno proizvodnjo in prodajo telefonov kitajskega podjetja. Trenutno se komaj prebija v prvo peterko po prodaji, kar je še vedno uspeh z nekoliko grenkim priokusom.

Na začetku junija sta luč sveta ugledali dve različici nove pametne ure, Huawei Watch 3 in Huawei Watch 3 Pro. Isti dan je bil predstavljen tudi operacijski sistem HarmonyOS 2.0. Veljal  je za nekakšen odgovor na embargo postavljen s strani ZDA.

Huawei Watch 3 je čudovit primerek pametne ure

Huawei Watch 3 je čudovit primerek pametne ure

Specifikacije Huawei Watch 3

Dimenzije: 46,2 mm x 46,2 mm x 12,15 mm

Velikost ohišja: 46 mm

Velikost zapestja: 140 do 210 mm

Teža: 54 g brez paščka

Velikost zaslona: 3,63 cm (1.43′) – barvni zaslon AMOLED

Ločljivost zaslona: 466 x 466 pikslov, PPI 326

Material ohišja: nerjaveče jeklo in keramika

Pašček: Fluoroelastomer usnje in nerjaveče jeklo

Senzorji: tipalo pospeška, žiroskop, geomagnetno tipalo, optično tipalo srčnega utripa, tipalo ambientne svetlobe, tipalo barometričnega tlaka, temperaturno tipalo

Najboljši robotski sesalnik in zakaj si ga boste želeli

Pomnilnik ROM: 16 GB

Delovni spomin RAM: 2 GB

Polnjenje: brezžično in polnilni kabel

Sistem: Android 6.0 ali novejši, iOS 9.0 ali novejši

Specifikacije Huawei Watch 3 Pro

Dimenzije: 48 mm x 49,6 mm x 14 mm

Velikost ohišja: 48 mm

Velikost zapestja: 140 do 210 mm

Teža: 63 g brez paščka

Velikost zaslona: 3,63 cm (1.43′) – barvni zaslon AMOLED

Ločljivost zaslona: 466 x 466 pikslov, PPI 326

Material ohišja: titan in keramika

Pašček: usnje in titan

Senzorji: tipalo pospeška, žiroskop, geomagnetno tipalo, optično tipalo srčnega utripa, tipalo ambientne svetlobe, tipalo barometričnega tlaka, temperaturno tipalo

Pomnilnik ROM: 16 GB

Delovni spomin RAM: 2 GB

Polnjenje: brezžično in polnilni kabel

Sistem: Android 6.0 ali novejši, iOS 9.0 ali novejši

Povezljivost: WLAN, GPS, NFC, Bluetooth

Raznolikost nastavitev ure Huawei Watch 3

Raznolikost nastavitev ure Huawei Watch 3

Huawei pametna ura, ki navdušuje

Razlika med obema različicama ni tako očitna kot se zdi na prvi pogled. Huawei Watch 3 Pro ima sicer bolj izdelano zunanjost iz dražjih materialov, nekoliko bolj vzdržljivo baterijo in hitrejše delovanje lokacije (GPS), a je tudi petdeset evrov dražja. Ker pa je pri urah, tudi pametnih, zunanjost zelo pomembna, je teh nekaj desetakov morda celo odločilna utež na tehtnici. V zadnjih nekaj letih večina pametnih ur ponuja iste stvari. Edina razlika je v tem, da nekatere ponujajo te stvari na višjem kakovostnem nivoju in Huawei Watch 3 je ena izmed takih. Kaj jo uvršča pred druge na tržišču?

Videz in vzdržljivost

Z možnostjo izbire paščkov je ura prirejena izbiri posameznika. Izbira in nastavitev številčnice po željah uporabnika pa je prava češnja na torti. Tega pa ne bi mogli uporabljati dolgo, če ne bi šlo pri Huawei Watch 3 uri za zelo vzdržljivo uro. Navadna različica bo v pametnem načinu zdržala tri dni, različica Pro pa še dva dodatna dneva. Štirinajst dni pa bo navadna različica zdržala v osnovnem načinu. Pro različica bo v njem zdržala kar tri tedne, kar je izjemen podatek. Z videzom in moderno klasično eleganco je Huawei Watch 3 inovativna ura v poplavi izjemnih ur.

Celodnevni nadzor zdravja

Čeprav se zdi, da to počnejo vse ure, je še vedno lepo videti kako pametne ure skrbijo za naše zdravje. Četudi je ta skrb veliko bolj na nas kot na uri, je Huaweijeva pametna ura prijazen pomočnik pri zdravem življenju. Več kot sto vnaprej določenih treningov, zaznavanje temperature kože in morebitnega padca. V primeru le tega se vključi tudi SOS alarm. Pametna ura vseh 24 ur nadzoruje naše gibanje, spanje, pritisk in nam omogoča, da vse to spravimo v pregledni sistem.

Pametna in zabavna izkušnja

Zmožnost povezljivosti s telefonom in samostojni operacijski sistem sta čudovita igra zabave. Aplikacije je možno nalagati kar direktno na uro preko trgovine z aplikacijami. Aplikacije za glasbo, fitnes, pripomočke in potovanje so le ene izmed najbolj priljubljenih izbir na Huawei Watch 3. V kvadratku pametne izkušnje pa je veliko prijetnih dodatkov, ki olajšajo življenje. Ko bo ura zazvonila s prihajajočim klicem, se je možno oglasiti na več načinov. Najbolj zanimiva sta nagib zapestja vstran, da se klic utiša ali pa stisk pesti, da se na klic oglasimo. Huawei Watch 3 ponuja še mnogo drugih zanimivosti, ki jih bo odkrival vsak posameznik. Odkrivanje pa bo še olajšal 1,43-palčni AMOLED zaslon, ki bo poskrbel za lep pregled ponujenih možnosti.

Prejemnik prestižne nagrade EISA

Huawei Watch 3 Pro je prejela prestižno nagrado organizacije EISA (Expert Imaging and Sound Association). Sestavlja jo petinpetdeset najbolj priznanih revij potrošniške elektronike. Huawei Watch 3 Pro je prejela nagrado za »Best Smartwatch 2021-2022«.

https://www.youtube.com/watch?v=B47-SG7iYbw

Cena Huawei Watch 3

Za navadno različico pametne ure Huawei bo potrebno odšteti 399,99 evrov. Za nekoliko bolj prestižno in nadgrajeno različico Huawei Watch 3 Pro pa bo potrebno odšteti 449,99 evrov.

Avtor: Žiga Kastelic, FOTO: huawei.com

2
270 SEK