• C Novo mesto
  • 08:13
  • Čet, 09.02.2023

Dom za ostarele najel striptizeto, posnetek odjeknil po spletu: Želeli smo samo, da so varovanci srečni

»Namen dogodka je bil zabavati stanovalce in jih razveseliti. Zelo nam je žal za povzročeno žalitev,« so sporočili iz doma, povzemajo tuji mediji. Tiskovni predstavnik doma za starejše je dodal, da so bile v domu pred leti zaradi pandemije covid-19 odpovedane vse zabave: »Da bi dvignili razpoloženje stanovalcev, smo poskrbeli za zabavo …«

Nenavadna zgodba prihaja iz Azije, tam se je namreč dom za ostarele v Tajvanu moral opravičiti, ker je najel eksotično plesalko za nastop za njihove uporabnike invalidskih vozičkov. Dom veteranov Taoiuan, vladna ustanova za upokojeno vojaško osebje v Tajvanu, je plačala striptizerki, da je organizirala bučno praznovanje jesenskega festivala, pomembnega praznika v kitajski kulturi, ko se ljudje zberejo, da bi proslavili žetev riža in pšenice.

Praznik sredine jeseni (The Mid-Autumn Festival) je eden najpomembnejših praznikov v azijski kulturi. Na Kitajskem praznovanje zaznamujejo ponovna srečanja, zahvale za žetev in molitve za srečo. Vsakoletni dogodek, ki je letos padel na 10. september, je znan tudi kot lunin festival ali Mooncake Festival.

Posnetek razuzdanega nastopa, objavljen na družbenih omrežjih, je hitro postal viralen. Video prikazuje plesalko v čipkastem spodnjem perilu, ki pleše v naročju starejšega moškega in mu v obraz potiska svoje dojke. Priletnega gospoda menda to ni motilo, nasprotno, videti je bilo, da so ostali stanovalci doma uživali v predstavi.

Vendar se je dom znašel na udaru, zaradi česar so bili prisiljeni objaviti opravičilo. »Namen dogodka je bil zabavati stanovalce in jih razveseliti. Zelo nam je žal za povzročeno žalitev,« so sporočili iz doma, povzemajo tuji mediji. Tiskovni predstavnik doma za starejše je dodal, da so bile v domu pred leti zaradi pandemije covid-19 odpovedane vse zabave. “Da bi dvignili razpoloženje stanovalcev, smo poskrbeli za zabavo,” je dejal in priznal, da je bil ples erotične plesalke “preveč goreč” in da bodo v prihodnje pri načrtovanju takšnih dogodkov “previdnejši”.  Za praznovanje praznika so v domu organizirali tudi igro binga in karaoke, videti pa je, da so ob obisku erotične plesalke vsi ostali varni pred covidom, saj so ves čas nosili obrazne maske.

N. D.; Foto: youtube