• C Novo mesto
  • 17:06
  • Čet, 21.09.2023

Hit na Facebooku! Marko po Savi veslal v otroškem bazenu s kavo na obisk k sosedu

Poplave so zadnje dni ohromile Slovenijo, nato pa dosegle še Hrvaško. Med prvimi je bila na udaru Občina Brdovec, ki jo je poplavila Sava. Kljub težki situaciji so se stanovalci malo pošalili, zato so v Facebook skupini Naš Brdovec objavili smešen posnetek.

V videu, ki si ga lahko ogledate tukaj, lahko vidite, kako se moški v napihljivem otroškem bazenu in z nahrbtnikom na hrbtu odpravi na obisk k sosedu, snemalec in opazovalci pa umirajo od smeha. »Znajdi se, kolega,« je zapisano v opisu objave, ki je nasmejala tudi ljudi na Facebooku. V komentarjih se razkrije, da je moškemu v pisanem otroškem bazenu ime Marko. Na cilju ga je pričakal sosed v gumijastih škornjih. »Čestitam, sosed«, »Bravo, Marko«, »Pravi sosed«, so zapisali pod objavo, ki je razveselila mnoge.

Na Hrvaškem naselja še vedno ogrožata narasli Drava in Mura

Na severu Hrvaške in v okolici Zagreba se po obilnem deževju in zaradi poplavnega vala iz Slovenije še vedno spopadajo z naraslo Dravo, Muro in Savo. Razmere so najbolj kritične v Medžimurju, kjer dežurne službe poskušajo preprečiti poplavljanje hiš, Drava pa ogroža vasi v Podravini. Reka Sava je medtem nehala naraščati. Najbolj kritično je stanje v Murskem Središču in Svetem Martinu ob meji s Slovenijo, potem ko je Mura v nedeljo zvečer znova dosegla rekorden vodostaj, Drava pa je imela velik dotok vode iz Slovenije in Avstrije.

Rekorden vodostaj je s 587 centimetri na merilni postaji pri Botovu dosegla tudi Drava ter ponekod poplavila ceste in polja. Zaradi poplavljanja reke so za tovorna vozila zaprli mejni prehod Zavrč (Dubrava Križovljanska), preusmerjajo pa jih na mejna prehoda Gruškovje (Macelj) in Središče ob Dravi (Trnovec), so davi sporočili iz Hrvatskog avtokluba. Reka Sava, ki je v nedeljo zvečer na merilni postaji Rugvica dosegla 950 centimetrov, je medtem nehala naraščati. Upadati naj bi po napovedih podjetja Hrvatske vode začela že danes.

N. D.; Foto: facebook