• C Novo mesto
  • 12:10
  • Ned, 14.04.2024

Hrvatica na smučanju v Sloveniji je postala hit: Moj mož se je izgubil v gozdu, krasno

Martina iz Hrvaške je smučala v Sloveniji, pri tem so jo ujele kamere Radiotelevizije Slovenija. Njena izjava na pohorskem smučišču, pa je razveselila številne gledalce in postala je pravi viralni hit. »Najini otroci smučajo. Mož se je izgubil nekje v gozdu … Krasno,« je namreč povedala Martina in se glasno zasmejala.  Posnetek se je razširil po družbenih omrežjih. »Kako se sladko smeje«, »Kakšna kraljica«, »Predobro«, »Na Pohorju vedno nekaj dobrega«, »Kakšen smeh na koncu«, »Evo ideje, kako se znebiti moža«, »Cesarica«, »Ma top«, se glasi nekaj komentarjev pod videom, ki je bil objavljen na TikToku.

@tvzlom Moža izgubila v gozdu #moz #gozd #pohorje #slovenia ♬ original sound – TV zlom

Zelena zima smučarskim centrom odnesla lep del zaslužka

A šalo na stran. Slovenski smučarski centri ob vseh s pomočjo državnih sredstev podprtih investicijah v aktualni sezoni nimajo pravih razlogov za optimizem. Zelena in za povrh razmeroma topla zima, ki jim je onemogočala zadostno umetno zasneževanje, je v času novoletnih praznikov odnesla velik del prihodkov, zdaj upajo na hladnejše vreme vsaj na vrhuncu sezone.

Nadaljevanje sezone bo po besedah predsednik slovenskega združenja žičničarjev Boštjana Paradiža, ki jih je izrekel za STA, odvisno predvsem od tega, ali jih bo narava obdarila s kaj naravnega snega ali pa bodo vsaj dobre razmere za umetno zasneževanje, saj bo le tako mogoče vsaj deloma rešiti aktualno zimo. »O tem, ali je ta že izgubljena, je za zdaj še prehitro govoriti, a dejstvo je, da prvi del ni dal veliko razlogov za optimizem. Za marsikatero smučišče so namreč eden vrhuncev leta božično-novoletni prazniki.«

Kot je dodal, bodo slovenska smučišča zato v prihodnje morala poskrbeti, da bodo imela na voljo dovolj resursov za umetno zasneževanje ter dovolj velika akumulacijska jezera vode. To je edina rešitev, ki jo vidi na dolgi rok, da bo smučanje pri nas sploh še mogoče obdržati.