• C Novo mesto
  • 18:43
  • Čet, 30.03.2023

Kaj je Baba Vanga napovedala za leto 2023? Elektrika bo izginila, Zemlja bo zašla s poti

Bliža se novo leto in po več turbulentnih letih, v katerih so se pojavili potresi, korona virus in nenazadnje – ruska invazija na Ukrajino, se mnogi sprašujejo, kaj nam prinaša prihajajoče leto. Odgovor na to vprašanje bi lahko ponudila Vahngelia Gushterova, bolj znana kot Baba Vanga. Ta slepa prerokinja iz Bolgarije je izgubila vid, ko je bila stara 12 let ob tem pa trdila, da ji je Bog dal dar jasnovidnosti. Naredila je napovedi do 5079, ki so objavljene vsako leto. Uspešno naj bi napovedala napad na newyorška stolpa dvojčka 11. septembra in ‘brexit’. Umrla je leta 1996, a njene prerokbe še vedno intrigirajo javnost.

To je predvidela za leto 2023.

Sončna nevihta

Eno najbolj alarmantnih opozoril je sončna nevihta, ki bi lahko imela hude posledice. V današnjem svetu, ki je odvisen od električne energije, bi sončna nevihta vplivala na številne oblike komunikacije in storitev. Strokovnjaki menijo, da bi bila škoda na svetovni infrastrukturi ogromna in da bi človeštvo ostalo brez elektrike – več let!

Zemlja odstopa od svoje smeri

Baba Vanga je tudi napovedala, da bi se leta 2023 lahko spremenila tirnica Zemlje. Posledice so lahko grozljive. Eden od njih je povečano globalno segrevanje in to bi se zgodilo v samo enem letu. Zelo visoke temperature bi bile usodne za življenje na Zemlji. Druga interpretacija te napovedi pa je žal še hujša in vključuje udar asteroida, ki bi Zemljo »zbil« z običajne poti in bi imel morda bolj uničujoč učinek.

Spomnimo, Baba Vanga, rojena v Strumici kot Vangelia, je oslepela, ko jo je v mladosti dvignil nenavadno močan orkan in jo zasuli v pesek, ki ji je poškodoval oči. Verjela je, da ima sposobnost napovedati prihodnost. V svoji 50-letni karieri naj bi izrekla na stotine prerokb. Prerokovala je tudi točen dan svoje smrti. Svetovno slavo je pridobila po natančni napovedi potopitve podmornice Kursk poleti 2000 in terorističnega napada leta 2001 na dvojčka v New Yorku. Milijoni njenih vernikov verjamejo, da je imela paranormalne sposobnosti, kot je telepatija, in da je komunicirala z vesoljci. Strokovnjaki so izračunali, da se je uresničilo 68 odstotkov Vanginih prerokb, njeni zagovorniki pa trdijo, da je točnih 85 odstotkov.

Močno biološko orožje

Baba Vanga je imela tudi vizijo razvoja močnega in smrtonosnega biološkega orožja, kar je v kontekstu današnjega geopolitičnega dogajanja zelo aktualno. Ker je nemogoče natančno vedeti, kaj je Baba Vanga imela v mislih, ni znano, na kakšne poskuse je mislila. Bo to spet novi virus?

N. D.; Foto: youtube