• C Novo mesto
  • 14:07
  • Pet, 19.04.2024

Napaka pri pretvorbi v evre! Sedaj kupci razočarani, Nike preklical naročila izdelkov

Potem, ko je Nike tik pred božičem na Hrvaškem mnoge razveselil z nenačrtovanim popustom in pomotoma napačno predstavil cene v spletni trgovini, tako da so škornji stali 65 namesto 500 kun, je sledil hladen tuš. Več bralcev nas je namreč obvestilo, da jim je Nike preklical naročila z znižanimi artikli, piše sedaj hrvaški Index.hr.

Z drugimi besedami, Nike jih je v elektronskem sporočilu obvestil, da omenjeni artikli niso na voljo in da jih ne bodo mogli dostaviti, bodo pa kupcem vrnili plačani znesek. »Danes mi je Nike preklical naročilo. Upal sem, da ga bodo spoštovali, ne glede na to, da je šlo za pomoto,« je za omenjeni portalrazkril bralec in opozoril, da so artikli, ki jih je naročil, na strani, a po polni ceni.

Puloverji s kapuco 65kn, majice 30kn

Spomnimo, ameriški trgovec s športno opremo Nike je v luči skorajšnjega vstopa Hrvaške v evroobmočje na spletni strani kune pretvoril v evre. A zamenjal je le številke, ne pa tudi valute, tako da je bil pulover s kapuco moč kupiti že za 65 kun namesto za 500 kun, majice s kratkimi rokavi pa za 30 kun namesto za 230 kun … Vsi, ki so se takrat znašli na strani so odhiteli v nakupovanje v upanju, da Nike naroči in dostavi.

N. D.; Foto: Pixbay