• C Novo mesto
  • 00:36
  • Pon, 20.03.2023

Nostradamus o letu 2023: Hrana bo draga, človek bo jedel človeka. Prihajajo spremembe, strašne grozote …

Francoski zdravnik in astrolog Michel de Nostredame, bolj znan kot Nostradamus, je uspel napovedati nekatere ključne trenutke v človeški zgodovini, kot so 11. september, vzpon Adolfa Hitlerja, veliki požar v Londonu in druge katastrofe. Umrl je leta 1566 in svetu zapustil 942 prerokb, ki so se nadaljevale do leta 3793. Po številnih turbulencah, ki jih je človeštvo preživelo v zadnjih nekaj letih, se mnogi sprašujejo, kaj nam prinaša leto 2023. To je Nostradamus napovedal o prihajajočem letu.

Velika vojna

Pred nami je še ena velika svetovna vojna, je ena od interpretacij Nostradamusovih verzov, ki se glasi: »Sedem mesecev velike vojne, ljudje mrtvi zaradi zla.«  Glede na situacijo, v kateri se nahaja Evropa, se postavlja vprašanje, ali se bo ruska invazija na Ukrajino stopnjevala in razširila na ves svet, skupaj z nevarnostmi uporabe jedrskega orožja.

Nič iz sanj o Marsu

»Luč Marsa bo ugasnila,« je še eden od Nostradamusovih verzov, ki se povezuje s prejšnjim o sedmih mesecih velike vojne. Ali njegova napoved pomeni konec sanj Elona Muska o potovanju na Mars ali pa morda kaj več?

Gospodarska kriza

Potem ko je po svetu pustošil korona virus, po številnih lockdownih, vojna v Ukrajini pa še kar traja, je gospodarska kriza nekaj, s čimer se večina ljudi spopada že nekaj časa. Inflacija, rast cen energentov in osnovnih živil – z vsem tem se spopadamo že mesece. Po napovedih Nostradamusa je to šele začetek in stvari se bodo še poslabšale. V svojih verzih navaja, da bo cena pšenice tako visoka, da bo »človek pojedel drugega človeka«. Morbidna in dramatična napoved kaže, da se bodo življenjski stroški še bolj podražili, a upajmo, da je omenjeni kanibalizem le poetično pretiravanje.

Globalno segrevanje

»Štirideset let ne bo mavrice. Štirideset let bo vsak dan. Suha zemlja bo še bolj suha, nato pa bodo velike poplave,« je Nostradamusov stavek, ki ga mnogi razumejo kot grozljivo napoved o sprememba podnebja. Čeprav lahko ti verzi pomenijo številne apokaliptične scenarije, deli, kot so suha zemlja in velike poplave, kažejo na globalno segrevanje. Vseeno omenjana obdobja 40 let ostajajo enigma …

Državljanski nemiri

Ker se je veliki stvari, ki jih je je Nostradamus napovedal do sedaj, uresničilo, ne moremo pričakovati, da bo človeštvo samo sedelo in čakalo. Zaradi uničevanja okolja, slabih življenjskih razmer, visokih stroškov Nostradamus napoveduje tudi številne civilne nemire po svetu. »Prej ali slej boste videli velike spremembe, strašne grozote in maščevanja,« je zapisal Nostradamus.

N. D.; Foto: youtube