• C Novo mesto
  • 09:57
  • Sob, 15.06.2024

Nov hit tudi med slovenskimi turisti? Poglejte, kaj ponujajo na Braču

godba

Zdi da je novi hit med turisti na Hrvaškem plavanje s konji. Na Braču namreč obstaja ranč, ki obiskovalcem ponuja možnost jahanja in kopanja s konji v morju. »Plavanje s konjem je edinstveno, nepozabno doživetje, ki vse naše obiskovalce pusti brez besed. Pridružite se nam na ježi ob plaži, nato pa na kopanju, kjer bomo skupaj ustvarjali spomine za vse življenje,« opisujejo turo, ki je postala prava Instagram uspešnica.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by WILD Brač (@wild.brac)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by WILD Brač (@wild.brac)

Tura traja uro do uro in pol in je primerna za vsakogar, ne glede na starost in jahalne izkušnje, pravijo z ranča nad Supetrom. Fotografije kopanja s temi plemenitimi živalmi so preplavile Instagram, pohvalili pa so se tudi nekateri znani obrazi, kot je pevka Albina Grčić.

Kaj morate vedeti o Braču?

Brač (italijansko Brazza, latinsko: Brattia) je srednjedalmatinski otok v Srednjem Jadranu. Leži med Splitsko obalo na severu, Hvarom na jugu, na zahodu ga od otoka Šolta omejujejo proti jugu usmerjena Splitska vrata. Najvišji vrh otoka je Vidova gora, ki je z višino 778 m obenem tudi najvišji vrh na jadranskih otokih. S površino 395,44 km² je Brač tretji največji hrvaški otok in največji med otoki Dalmacije. Je nekoliko ovalne oblike. Brač upravno v celoti pripada Splitsko-dalmatinski županiji, teritorialno pa je razdeljen na 8 enot: mesto Supetar in 7 ‘navadnih’ občin z istoimenskimi središči: Sutivan, Selca (s pristaniščema Sumartin in Povlja), Pučišća, Postira, Nerežišća, Milna in Bol. S celino ga povezujeta dva trajekta na linijah Split-Supetar in Makarska-Sumartin. Največja znamenitost otoka je dolga peščena plaža Zlatni rat na jugu (v Hvarskem kanalu), ki kot oster rt moli v morje v bližini mesta Bol, navaja Wikipedia.

N. D.; Foto: Instagram