• C Novo mesto
  • 03:09
  • Tor, 21.05.2024

Policija je pijano dekle ustavila, ona takoj poklicala očeta policista: njegova reakcija je vse dala misliti!

Na spletu se je pojavil posnetek nenavadnega dogodka iz ZDA s konca leta 2022, ko so policisti zaradi vožnje v vinjenem stanju ustavili 21-letnico. Dekle je trdilo, da je spila samo eno pijačo, policisti so sumili, da je spila veliko več in da je morda z avtom trčila v bližnji semafor, saj je imela poškodovan odbijač. Da bi se izognila priporu, je večkrat poudarila, da je tudi njen oče policist na lokalni policijski postaji, in prosila, naj ga pokličejo. A ko se je njen oče vendarle pojavil, se je odzval povsem nepričakovano – Aretiral jo je!

Medtem ko je jokala in govorila, da je ‘kapetanka lokalnega nogometnega moštva’, ji je oče rekel: »Nehaj in pojdi v avto. Aretirana si!« Oče niti ni poskušal prikriti primera ali zlorabiti svojega položaja, temveč je svojo hčerko prisilil, da prevzame odgovornost za svoja dejanja. Na policijski postaji so opravili potrebne preizkuse in ugotovili, da je bila količina alkohola v krvi dvakrat višja od dovoljene dovoljene vrednosti. Deklica je prejela poziv.

Reakcija tega očeta je bila zelo pohvaljena na spletu. »Pohvala. Svoje avtoritete ni uporabil. To je zanj težka situacija, vendar se je morala naučiti lekcijo, je zapisal eden od uporabnikov, številni drugi pa so se strinjali, da mu je bilo videti svojega otroka v lisicah res težko, a je naredil prav.«

N. D.; Foto: youtube printscreen