• C Novo mesto
  • 13:08
  • Ned, 14.04.2024

Rebeka Dremelj na srečanju z Jamsko žensko

Da je praktična in da se loti vseh najbolj zahtevnih izzivov, ve že vsa Slovenija. Da ji bo uspelo nadzirati divjo Jamsko žensko, pa Rebeka Dremelj dokazuje vse od konca leta 2023 s predstavo, v kateri z narečno artikulacijo govora pove, da je kot otrok živela na Senovem. Sila odlično, ji prav to pride prav, ko med predstavo poveže individualnost vlog v eni osebi.  

Odnosi so lahko zabavna vsebina. So življenjska resnica. Predstava, v kateri monolog v vseh vlogah prevzema Rebeka Dremelj, brutalno predstavi klasičen zakon naše kulture.

rebeka dremelj

Predstava Jamska ženska.

Na eni strani žensko, ki hrepeni po podrobnostih, ki nadzira, ki zahteva več, medtem ko na njeni drugi strani stoji sila nezahteven moški. Govori o pričakovanjih med rjuhami in razlikami, ki nastajajo med njo in njim, ko gre za sprejemanje odločitev.

Hudomušnost in zabava sta glavna vezna člena celotne predstave v katero je interaktivno vključena tudi publika. Ali je Rebeka Dremelj v sebi prepoznala Jamsko žensko, ali pa je Jamska ženska odkrila njo, je stvar osebnega doživetja.

S.B.