• C Novo mesto
  • 04:25
  • Sob, 23.09.2023

Tiktokerica Maja dela na luksuzni jahti: Gost nam je pustil 56.000 evrov napitnine

Črnogorka Maja Bučanin dela kot stevardesa na jahtah, svoje delovne zgodbe pa pogosto objavlja na TikToku. Posebno zanimanje je vzbudila ena izmed njih, ko je opisala, kako je od svojega najljubšega gosta dobila največjo napitnino od kar pomni, in sicer kar 56 tisoč evrov. »Naša jahta za najem je 250-300 tisoč evrov na teden, oni pa porabijo veliko denarja, 400-500 tisoč evrov, in pustijo napitnino. Ne piše, da morajo, ampak običajno pustijo 10 odstotkov,« pojasnjuje in ob tem opisuje 71-letnega gosta iz Evrope, ki je prišel z družino in je deloval nezainteresirano.

Pravi, da je dobila posebna navodila, da je moški na dieti. »V bistvu je moški prišel s tono alkohola in dvema ogromnima škatlama cigar, vedela sem, da ne bo na nobeni dieti. Strašno vesel človek, a vidi se, da je kar zahteven,« je povedala in dodala: »Ima izbranko, prijateljico, kakor koli jo že imenujem, moški je star 71 let, žena okoli 60, res prijetna in prijetna gospa. Zelo sem si želel, da se počuti dobro, ker sem videl, da to veliko pomeni vedno, ko kaj naredim zanjo, reče: ‘Bravo, Majo, to je to.’«

@majabucanin♬ original sound – Maja Bučanin

Kupila je avto z napitnino

Dva dni pred odhodom iz ladje je moški po Majinih besedah ​​opravil obračun s kapitanom in pustil 56 tisoč evrov napitnine, kar je bilo dobrih 10 odstotkov. Tiktokerica pravi, da jim še nihče ni toliko zapustil. Devet delavcev si je znesek razdelilo, tako da je vsak prejel 6200 evrov. »In njegova sestra nam je pustila vsakemu po 200 evrov, tako da je bil tisti čarter za nas 6400 evrov. Ko smo ga pakirali, nam je stevardesam namenil toliko čudovitih besed, da se zdaj ne hvalim preveč, dal mi je svoj posel kartico in rekel, da če bom potrebovala kakšno pomoč v poslovnem svetu, se lahko zanesem nanj. Avto sem kupila z napitnino, tako da naj živi sto let,« je malce v šali zaključila Maja.

»Kam naj se prijavim za to službo, tvoj napitnina je letna plača nekoga«, »Danes sem strahopeten zapravil 10 evrov, pa sem siten«, »Kako se tukaj zaposliš?« so ji pod posnetkom zapisali sledilci.

N. D.; Foto: TikTok