• C Novo mesto
  • 03:06
  • Sob, 23.09.2023

V Črni gori poteka tekmovanje v ležanju, že prvi dan so izpadli trije tekmovalci

Pred tremi dnevi se je začelo že 12. tekmovanje v poležavanju, ki poteka v eko vasici Brezna nedaleč od Nikšića, zmagovalec pa osvoji nagrado v vrednosti 1000 evrov, poroča srbski Blic. Štirje so že obupali

Letos je bilo prijavljenih 21 tekmovalcev, vendar so prvi dan tekmovanja izpadli trije, drugi dan pa je izpadel še en tekmovalec. Organizator Mićo Blagojević je razkril: »Nekaj ​​jih je iz regije, iz Hrvaške, BiH, pa tudi Rusi in Ukrajinci.« Nagrada znaša 1000 evrov, tekmovalci pa bodo skušali podreti predlani rekord 117 ur ležanja. »Vidim, da so vztrajni. Niso zahtevni, imajo obroke, prinesemo jim kaj za piti in jesti. Včeraj so zdržali štiri, pet ur v dežju. Do četrtka je napovedano lepo vreme, tako da mislim, da bodo lahko dolgo časa miruje,« je povedal organizator.

»Utrujeni smo in potrebujemo počitek«

»Ta kraj je lep, čist zrak, lokalna hrana. Utrujeni smo in potrebujemo počitek. Padla nam je sekira v med,« je povedal eden od tekmovalcev in dodal, da imajo vsakih osem ur pravico do 10 minut odmor od ležanja in odhoda na stranišče.

N. D.; Foto: twitter