• 23.2C Novo mesto
  • 17:26
  • Sob, 24.08.2019

Adriatic Strike tudi na Sevniškem

Na štirih različnih lokacijah po Sloveniji ta teden poteka vojaška vaja, med njimi tudi na območju Vrhovega pri Sevnici in v Sevnici. Vaja bo za okolico v pretežni meri nemoteča.

SEVNICA – Med 2. in 6. junijem bo v Republiki Sloveniji tretje leto zapored potekala mednarodna vojaška vaja Adriatic Strike 2014, na kateri bo Slovenska vojska v sodelovanju z zavezniškimi državami in ob podpori vojaškega letalstva izvedla usposabljanje usmerjevalcev zračne podpore.

Usposabljanje usmerjevalcev zračne podpore bo potekalo na štirih različnih lokacijah po Sloveniji, med njimi tudi na območju Vrhovega pri Sevnici in v Sevnici. Na območju Sevnice bodo aktivnosti potekale na dvoriščih podjetij Tanin in Kopitarna ter na območju sv. Roka nad Sevnico.

Zaradi zagotovitve varne izvedbe vaje ter varnega in neprekinjenega zračnega prometa bodo potekale začasne zapore zračnega prostora nad območji izvajanja vaje. Aktivnosti na terenu bodo potekale po vnaprej določenem scenariju, vadbenci se bodo z vozili premikali po javnih cestah in utrjenih gozdnih poteh, pri čemer bodo za okolico v pretežni meri nemoteče, saj bo na terenu le manjše število vojakov in vojaških vozil, uporaba manevrskega streliva pa bo minimalna.

Občina Sevnica