• -0.86C Novo mesto
  • 20:44
  • Sob, 14.12.2019

Dobrodelni koncert za dvorski vrtec

Osnovna šola Žužemberk z vsemi podružnicami in enotami vrtca je ponovno organizirala dobrodelni koncert z adventno tržnico. Koncert je bil v petek, 25. novembra, v telovadnici OŠ Žužemberk.

ŽUŽEMBERK – Program je povezovala radijska napovedovalka Renata Mikec. Na prireditvi so nastopili pevski zbori OŠ in vrtca, plesalci Plesnega studia Novo mesto, pevki Amadea Begovič in Ditka z očetom Gorazdom Čepinom ter ansambli: Žarek, Topliška pomlad, Skrivnost in Boršt. Vsi gostje so nastopili brezplačno, na tak način podprli projekt in prispevali k dobrodelnosti. Za ozvočenje je poskrbel tonski mojster Aljaž Fink, za redarsko službo pa člani PGD Žužemberk.

Namen koncerta je bil zbrati čim več sredstev za zaščito teras v vrtcu na Dvoru. V minulih dveh letih so zbrali že 7872,81 evra, in sicer s prostovoljnimi prispevki ob vstopnini ter z donacijami podjetij, zasebnikov, posameznikov in poslovnih partnerjev. Temu znesku so letos dodali še 885 evrov od vstopnine in 1345 evrov, ki so jih darovali donatorji.

dobrodelni-koncert-za-dvorski-vrtec-o-zuzemberkKoncertu je sledila adventna tržnica, kjer so bili na voljo različni izdelki: adventni venčki, voščilnice, pecivo in manjša darilca, ki so jih izdelali delavci šole in vrtca. Nekateri izdelki so nastali tudi v sodelovanju z učenci in starši. Na tržnici so zbrali 1264,29 evra. Namenjeni so pomoči učencem in otrokom vrtca, ki se zaradi slabšega socialnega položaja ne bi mogli udeležiti razširjenih programov zavoda.

Vir: M. O., M. S. Foto: S. Mirtič