• C Novo mesto
  • 21:45
  • Sob, 27.11.2021

FOTO: Art Kum na ogled na sevniškem gradu

Na predvelikonočni četrtek je v Mosconovi galeriji na Gradu Sevnica v organizaciji KŠTM Sevnica in društva Art Kum potekalo odprtje bienalne slikarske razstave “Art Kum 2012-2013”.

SEVNICA – Raznovrsten nabor umetniških del, nastalih na kolonijah Art Kum 2012-2013, so svojstvene stvaritve, ki pričajo o premišljenem in tvornem odnosu do likovnega raziskovanja in izražanja skozi različne tehnike in motive. Avtorji slikarskih del Narcis Kantardžič, Gregor Pratneker, Igor Banfi, Vesna Lenić – Kreže, Nejc Slapar, Irena Gaya Tari, Riha Skopljak, Nermin Nino Kasupović, Vesna Davidovič, Alojz Kalinšek, Živko Kladnik, Tomaž Drnovšek – Vinči, Zoran Poznič upodabljajo zunanji in svoj notranji svet. Skozi vizualne postulate abstraktne ter klasične likovne izkušnje nam pripovedujejo o minljivosti in večnosti, o temi in svetlobi, o življenju.

Ob odprtju razstave so kulturni program izvedli Glasbena šola Sevnica in Plesna orientalska skupina AL SAIPH iz Trbovelj. Program odprtja je povezoval Aleš Gulič – Leko, ki je med drugim pomenljivo dejal, da je »Kum gora, s katere se vidi cela Slovenija, a s katere se na srečo ne sliši, kakšne neumnosti se dogajajo v dolini«. Zbrane je pozdravil tudi Jožef Žnidarič, podžupan Občine Sevnica.

Razstava je na ogled v odpiralnem času gradu do vključno 11. maja 2014. Vabljeni.

Rok Petančič, KŠTM Sevnica
(Foto: KŠTM Sevnica)