• C Novo mesto
  • 06:42
  • Tor, 21.09.2021

FOTO: Bodoči prvošolci na obisku v POŠ Loka

Na loški šoli so v goste povabili bodoče prvošolčke, da spoznajo šolske prostore, preden bodo prestopili prag prvega razreda.

LOKA PRI ZIDANEM MOSTU – Predno odhitimo na počitnice, smo se na POŠ Loka odločili, da povabimo bodoče prvošolčke iz vrtca enota Bibarija, da spoznajo naše šolske prostore, se skupaj igramo, preberemo kakšno zanimivo knjigo …

To srečanje sva izvedli v sredo, 28. 5. 2014 v popoldanskem času. Najprej smo se spoznali,  nato pa igrali nekaj zanimivih iger. Vsi so se z zanimanjem vključili in uživali v igri. Nato smo preko knjige spoznali malega nagajivega miška Tipa. Le tega smo še izdelali in nastala je zanimiva lutka. Napravili smo še vetrnico in prav veseli smo bili, ker se je vsem vrtela.

Potem smo še malo pokukali v kotiček, kjer so spravljeni šolski zvezki prvošolčkov, vendar pa je bil veliko bolj zanimiv igralni kotiček.

Ker je čas kar prehitro minil smo se dogovorili, da nas pridejo obiskat še enkrat v dopoldanskem času, ko jim bodo prvošolčki povedali, kaj vse jih čaka v prvem razredu in se tudi skupaj poigrajo.

Po vrnitvi v vrtec so otroci vzgojiteljici pripovedovali, da je bilo v šoli lepo in da se veselijo  jeseni, ko bodo postali prvošolci.

Danica Pečnik in Milena Zemljak
(Foto: POŠ Loka)