• C Novo mesto
  • 13:29
  • Sob, 27.11.2021

FOTO: Dan mladosti s starodobniki

Člani kluba starodobnih vozil Mirenske doline Hrast iz Tržišča so v soboto, 24. maja, pripravili praznovanje dneva mladosti, seveda tudi s panoramskim rally-jem, ki je tokrat potekal drugič.

TRŽIŠČE – Tokrat nam je za razliko od lani šlo na roko tudi vreme, saj je prireditev potekala v lepem, sončnem vremenu. Zbrali smo se zjutraj ob deveti uri pred klubskim prostorom, ki smo ga ob železniški postaji v Tržišču obnovili in odprli lani.

Glavni dogodek je bil seveda obisk maršala Tita, ki so mu letos izročili tudi štafeto mladosti. Za dobro razpoloženje so poskrbele pionirke, ki so zaplesale v njegovo čast in pa Sevniška godba. Več kot 70 starodobnih vozil, najstarejše med njimi je bil ford A letnik 1930, je potem krenilo na pot, tokrat sicer krajšo kot lani.

Prvi postanek je bil pred gasilskim domom v Tržišču, kjer smo si ogledali razstavo gasilske opreme, gasilci PGD Telče pa so prikazali tudi praktično vajo z brizgalno iz leta 1930. Naprej nas je pot vodila po dolini reke Mirne do sevniškega gradu, kjer so nas pogostili člani Društva vinogradnikov Malkovec in Aktiv kmečkih žena iz Tržišča, na čelu s  kraljema cvička Marjanom Pircem in Andrejem Tratarjem, ambasadorjem cvička Ivanom Pungerčarjem ter aktualno cvičkovo princeso Vesno Simeonov. Ogledali smo si prenovljen grad in pa grajski park, ki s svojimi lepotami vsakomur vzame dih.

Srečanje smo končali na prireditvenem prostoru v Sevnici, kjer je potekalo državno tekmovanje mažoretk in prvi Godbafest, ki se ga je poleg domačega orkestra udeležilo še več godb iz Hrvaške in Avstrije.

V imenu Kluba starodobnih vozil Hrast Tržišče Dejan Hočevar
(Foto: Klub starodobnih vozil Hrast Tržišče)