• C Novo mesto
  • 12:23
  • Sob, 27.11.2021

FOTO: Gasilci polovico donacije podarili vrtcu

Prostovoljno gasilsko društvo Mirna je polovico donacije, ki jo je ob zaključku akcije Radi delamo dobro prejel od družbe Mercator, podaril Vrtcu Deteljica Mirna. „Upamo, da bo ta mlada generacija nekoč opravljala ta dela tako kot jih mi ali pa še bolje,“ pravi predsednik PGD Mirna Anton Starič.  

MIRNA – Prostovoljno gasilsko društvo Mirna je bilo eno od treh, za katere so lahko glasovali kupci v Marcatorjevi poslovalnici na Mirni, v okviru akcije Radi delamo dobro. Poleg gasilcev so se za naklonjenost kupcev in s tem za donacijo borili še vrtičkarji Vrtca Deteljica Mirna in člani Društva upokojencev Mirna.

„Veseli smo, da nam ljudje zaupajo, da se zavedajo, kakšno je naše delo, da je predvsem usmerjeno v pomoč ljudem, sokrajanom, soobčanom. Čeprav smo imeli težkega konkurenta. Ker tudi od naših članov je veliko otrok ali pa vnukov v vrtcu. To so naši nasledniki. Trdno sem prepričan, da bo med temi, ki so danes v vrtcu, kar nekaj dobrih gasilcev. Nekaj je pa že takih obraščkov, ki so že večkrat bili na naših prireditvah ali na dnevih odprtih vrat, ki že zahahjo tudi v gasilni dom. In veseli smo, da je tako in upamo, da bo ta mlada generacija nekoč opravljala ta dela tako kot jih mi ali pa še bolje,“ pravi predsednik Prostovoljnega gasilskega društva Mirna Anton Starič. (- pripeta tonska izjava Antona Stariča)

Mirnski gasilci so tako iz rok mag. Grete Šinkovec iz Mercatorja prejeli donacijo v višini 1000 evrov, polovico pa takoj predali vodji Vrtca Deteljica Mirna Mateji Lužar. Gasilci so tako del denarja namenili mladim, najmlajšim, preostanek pa bo lahko porabili, pravijo, saj je gasilska oprema draga, nujna so izobraževanja, nenazadnje pa je na dolgotrajnih intervencijah treba tudi jesti in piti.

Na prireditvi so nastopili vrtičkarji, Pavlina Hrovat in Moški pevski zbor Društva upokojencev Mirna, prejemnikom nagrad pa je čestital tudi župan Dušan Skerbiš, ki je bil vesel, da je družba Mercator za eno od stotih prodajaln, kjer so izvedli akcijo, izbrala ravno mirnsko poslovalnico, ki je svoja vrata odprla pred dvema desetletjema.

P.K.
(Foto: Lapego)