• C Novo mesto
  • 10:02
  • Pon, 23.05.2022

FOTO: Ivino igrišče odprlo vrata

Sevnica je bogatejša za novo pridobitev na področju otroškega varstva. Zavod KNOF za kreativni razvoj je omogočil uresničitev podjetniške ideje Snežane Mančić iz Sevnice, ki  je tudi idejna vodja projekta Ivino igrišče. 

Sevnica – V prvem nadstropju Hotela Ajdovec je tako nastalo nadvse prijetno igrišče, čarobna soba, ki nudi varno in zabavno mesto za otroke v starosti od enega do sedem let.

Ivino igrišče bo v varstvo sprejemalo otroke do sedmega leta starosti ob ponedeljkih, sredah, petkih in sobotah med 10. in 19. uro, in sicer za največ dve uri. Otrokom bodo po kotičkih na voljo raznovrstne igrače, poleg igranja pa se bodo odvijale tudi druge aktivnosti kot so risarski natečaji, likovne ustvarjalnice in ples. Prostor bo mogoče  najeti tudi za rojstnodnevne zabave.

Kot poudarjajo v  Zavodu KNOF, je namen igrišča v centru Sevnice omogočiti varstvo in igro otrokom, ki niso vključeni v vrtec  ter potrebujejo druženje in  igro z vrstniki. Igrišče je dobrodošla sprememba vsakdanjih igralnih navad otrok, zanimiva popestritev deževnih dni ali pa priložnost za starše, da otroke pustijo v varnem zavetju igrišča medtem, ko gredo po opravkih.

Ob otvoritvi igrišča sta projekt  predstavili direktorica Zavoda KNOF Mojca Žganec Metelko ter idejna vodja  Snežana Mančić.  Novo pridobitev je pozdravil tudi podžupan Občine Sevnica Janez Kukec.

Otroke so ob otvoritvi pričakali pravljični junaki, igrače in velika torta.  Z razrezom torte velikanke in spuščanjem pisanih balonov je bilo Ivino igrišče tudi uradno predano namenu. Prvi uporabniki, najmlajši obiskovalci dogodka pa so igrišče tudi preizkusili ter uživali v igri in druženju.

Besedilo in foto: Občina Sevnica