• -1.4C Novo mesto
  • 03:04
  • Pon, 20.01.2020

FOTO: Luknjo zasuli, a vseeno previdno

Na mirnskem Kramarjevm hribu so neznanci ukradli železne rešetke na cesti, kar bi lahko povzročilo poškodbe na vozilih. Luknjo so zato zasuli s peskom, potrebna bo tudi trajna sanacija.

MIRNA – Na Mirni so neznanci so v sredo, po oceni okoli 14. ure, pobrali rešetke, nekaj po 18. uri je bila nevarna luknja zasuta s peskom. Postopke za trajno sanacijo bodo začeli takoj.

Delavca Komunale Trebnje, ki upravlja z občinskimi cestami in javnimi potmi v občini, sta po navodilih župana hitro in učinkovito poskrbela, da je bila luknja, ki je nastala po tatvini rešetk, zasuta, pesek pa vsaj malo utrjen.

Nevarna luknja na t. i. Kramarjevem hribu bi lahko povzročila poškodbe na vozilih, predvsem platiščih. V nevarnosti pa so bili tudi kolesarji in pešci.

Kot se je izkazalo med pogovori, so rešetke okoli 13.20 še bile, okoli pol tretje pa ne več. Takoj, ko je bil župan obveščen, da jih ni, je na teren poslal dežurnega delavca Komunale Trebnje, ki je poskrbel za postavitev ustreznih prometnih znakov, kasneje pa so luknjo zasuli s peskom.

“To je le začasna rešitev. Postopki za trajno sanacijo bodo stekli takoj,” je povedal župan Dušan Skerbiš, ki je večji del popoldneva pazil, da ne bi prišlo do nesreče.

 

Besedilo in foto: www.mirna.si