• C Novo mesto
  • 22:19
  • Sob, 27.11.2021

FOTO: Natečaj za najlepši pirh

Na studenški podružnični osnovni šoli so tudi letos pripravili natečaj za najlepši pirh, ustvarjali so jih učenci s svojimi izvirnimi poslikavami, risanjem, kvačkanjem, pletenjem in barvanjem.

STUDENEC – Praznovanje velike noči ima že dolgo tradicijo. V krščanstvu se ohranja že zelo dolgo. Običaji, ki spremljajo veliko noč, so si od pokrajine do pokrajine zelo različni. Da bi v današnjem času ohranili del našega ljudskega izročila, se trudimo tudi na naši podružnični šoli. Ohranjanje tradicije je eno izmed temeljnih sporočil, ki jih otroci lahko pridobijo tudi v domačem šolskem okolju. Natečaj in idejno zasnovo je zastavila vodja podružnice Andreja Janc pred 19 leti.

Učenci s svojimi izvirnimi poslikavami, risanjem, kvačkanjem, pletenjem in barvanjem ustvarijo velikonočni pirh. Natečaj je namenjen sodelovanju in ne tekmovanju.

Na ta način na Studencu vsi poskrbimo, da je življenje lepše, na trenutke počasnejše in v krogu družine.  Da takšen projekt lahko živi že tako dolgo, so zaslužni starši, ki otroke pozitivno usmerjajo in jih pri delu podpirajo, učenci, ki sodelujejo in učiteljice, ki del svojega znanja prenašamo naprej.

Erika Anzelc Intihar,
OŠ Sava Kladnika Sevnica, Podružnica Studenec

(Foto: POŠ Studenec)