• C Novo mesto
  • 01:33
  • Ned, 22.05.2022

FOTO: Otroci ustvarjali v zavetju gozda

V Budni vasi so za najmlajše tudi letos pripravili likovne delavnice. Navdušeni mladi ustvarjalci si želijo, da bi prihodnje leto delavnice zopet ponovili.

BUDNA VAS – Sonce je prijetno grelo in radostnih obrazov so se otroci zbirali v Musarjevem gozdu na likovnih delavnicah, najmlajši so s seboj pripeljali tudi pomočnike.

Delavnice je v soboto, 28. junija popoldan, pripravila likovna sekcija ART lipa iz Kulturno umetniškega društva Budna vas. Letos so potekale malo drugače, ker jih zaradi porodniškega dopusta ni vodila Elena Sigmund. To nalogo so sprejele in uspešno izvedle članice likovne sekcije Mojca Musar in Marija Oven pod vodstvom Gordane Dobriha.

Po pozdravu predsednice društva so se razdelili v dve skupini. Starejši so se poizkusili v malo bolj zahtevni tehniki, mlajši pa v manj zahtevni. Vsi pa so se veslo poigravali z barvami. Ustvarili so kar prava umetniška dela, ki jih je bilo potrebno tudi posušiti. Po končanem ustvarjanju smo se še fotografirali za spomin. Bogatejši za nova spoznanja in znanja so se pozno popoldne otroci zadovoljnih obrazov poslovili od mentoric in zaželeli, da se drugo leto delavnice zopet ponovijo.

Za izvedbo delavnic se najlepše zahvaljujemo Musarjevi družini, ki nam je zopet dala na voljo svoj prostor, kjer smo se že kar udomačili. Zahvala pa gre tudi PGD Šentjanž, ki je posodilo mize in klopi, občini Sevnica, gostilni Repovž in seveda vsem, ki so kakorkoli pomagali pri izvedbi.

 

Za Kulturno umetniško društvo Budna vas predsednica
Magda Sigmund

(Foto: KUD Budna vas)

dolenjske lekarne