• C Novo mesto
  • 22:27
  • Sob, 27.11.2021

Predsednik Pahor na Sevniškem

Občino Sevnica je danes obiskal predsednik Republike Slovenije Borut Pahor. Kljub številnim delovnim obveznostim in zahtevni politični situaciji je namenil vso pozornost gostiteljem v celotnem programu dogodka.

SEVNICA – Delovni obisk se je pričel na Gradu Sevnica, kjer je potekal pogovor z županom Srečkom Ocvirkom, podžupanoma Janezom Kukcem in Jožefom Žnidaričem ter direktorjem občinske uprave Zvonetom Košmerlom o dnevnem delu, projektih in življenju v občini. Predsedniku so predstavili večje projekte zadnjih let in aktualne investicije ter usmeritve dela, od pomena dobrih cestnih povezav ter skrbi za regionalen in sonaravni razvoj, do poudarka na lokalni samooskrbi. Predstavili so tudi razvojne potrebe lokalne skupnosti, med njimi krepitev srednjega šolstva v Sevnici, krepitev zdravstva ter posodobitve cestnih in železniških povezav. Predsednik je v pogovoru izrazil pohvalo županom za velik prispevek k zagotavljanju politične, gospodarske in socialne stabilnosti v zahtevnem času gospodarske krize.

Sledil je obisk v Socialnem inkubatorju Posavja KNOF, ki deluje pod okriljem Zavoda KNOF, prvega registriranega socialnega podjetja v Posavju in tretjega v Sloveniji, kjer so predsedniku predstavili svoje delo in projekte. Predsednik se je nato v nadaljevanju v Športnem domu Sevnica srečal s sevniškimi športnicami in športniki, ki s svojimi velikimi uspehi ime občine ponašajo po Sloveniji in širše. Zaključni del srečanja je potekal v Srednji šoli Sevnica, kjer se je predsednik srečal z dijaki Srednje šole Sevnica, programa lesarstvo, vodstvom srednje šole, predstavniki Študentskega kluba Sevnica ter predstavniki podjetij, ki delujejo na področju lesne industrije.

Več v priloženi izjavi župana Občine Sevnica Srečka

Besedilo in foto: Občina Sevnica