• 18.09C Novo mesto
  • 23:38
  • Tor, 18.06.2019
  • Prijava

FOTO: Šola v naravi – Strunjan

Sevniški petošolci so se udeležili šole v naravi. Bivali so v Strunjanu, ob tem pa bili ustvarjalni, delovni in plavalno uspešni. Larisa Kozinc je tudi zaupala, kako je osvojila zlatega delfinčka.

SEVNICA – Učenci 5. razreda OŠ Sava Kladnika Sevnica smo se udeležili šole v naravi od 19. 5. 2014 do 23. 5. 2014 – prva skupina (5. a in 5. b) ter od 26. 5. 2014 do 30. 5. 2014 – druga skupina (5. c in POŠ Loka). Bivali smo v turističnem naselju Strunjan v apartmajih Salinere.

Učenci smo bili ustvarjalni, delovni ter plavalno zelo uspešni. Dosegli smo 28 bronastih delfinčkov, 26 srebrnih ter 20 zlatih delfinčkov. Pomerili smo se v:  vlečenju vrvi, nogometu, skokih v vodo, plavalnem maratonu in igri med dvema ognjema. Sprehodili smo se do Portoroža, si ogledali soline in spoznavali še ostale znamenitosti Strunjana. Hkrati smo spoznavali obsredozemski svet, predvsem značilne rastline tega sveta. Svoje znanje smo ob koncu šole v naravi izkazali v naravoslovnem kvizu. Vsak dan so mladi naravoslovci proučevali, v posebej za to pripravljenem kotičku, morske organizme.

Imeli smo tudi izlet z ladjico v Piran, kjer smo si ogledali  akvarij, privoščili sladoled in nakupili nekaj spominkov za svoje najdražje. Izlet z ladjico bo ostal nepozaben ter naša himna, ki jo še danes prepevamo.

Preživeli smo pet prečudovitih dni, stkali nova prijateljstva in se z lepimi spomini vrnili v okrilje domačega doma.

Učenci 5.  razreda z razredničarkami
(Foto: OŠ Sevnica)

 _________________________________________________________________________________________

PREJELA SEM ZLATEGA DELFINČKA

Opisala vam bom moj najljubši dogodek v šoli v naravi, ko sem prejela zlatega delfinčka.

V četrtek, 22. 5. 2014, se je začela moja »borba«. Bila sem živčna in sem si govorila: »Dajmo Larisa, dajmo, saj zmoreš!«  Pred pričetkom mi je ga. Vera povedala še nekaj uporabnih nasvetov.  Piščalka je zapiskala in jaz sem začela. Naredila sem zelo lep in dolg skok, za tem pa plavala prvih 50 m prsno pa še 50 m hrbtno. Zadnjih 50 m sem plavala prsni kravel, mojo najljubšo tehniko. Čim bolj sem upoštevala učiteljičin nasvet premikanja nog, zato sem odlično drsela. Ko sem zagledala čas na štoparici, sem bila presrečna, saj sem usvojila zlatega delfinčka. Šla sem se odpočit na ležalnik in opazovala druge pri plavanju. Bila sem res neskončno vesela. Včasih se mi je plavanje zdelo naporno, a sem sedaj ugotovila, da se je splačalo. Pri večerni podelitvi priznanj, sem bila zelo ponosna nase.

Zahvaljujem se tudi ga. Veri, saj brez njene pomoči ne bi prišla tako daleč. Tega uspešnega dne ne bom nikoli pozabila.

Larisa Kozinc, 5. b
OŠ Sevnica