• C Novo mesto
  • 13:12
  • Sob, 27.11.2021

Gasilci PGD Trnovec izvedli čistilno akcijo

V Vranju v sevniški občini  je potekala čistilna akcija, ki jo je pripravila gasilska mladina in njihovi mentorji PGD Trnovec. Pomagajte nam tudi vi, tako da vestno odlagate odpadke v smeti, pozivajo gasilci.

 

TRNOVEC – Pomlad je že dodobra pokukala med nas in z njo se je prebudila tudi narava. Ptice so začele prepevati najrazličnejše melodije, drevesa so ozelenela, zacvetelo je grmičevje ter različno barvno cvetje. Res žalostno pa je, da v vsej tej lepoti zasledimo različne vrste odpadkov, ki nam uničujejo naravo ter hkrati celoten svet.

Zato smo se, gasilska mladina ter njihovi mentorji PGD Trnovec, odločili, da izvedemo čistilno akcijo. Ta je potekala v soboto, 12. aprila v Vranju. Vsi smo z veseljem poprijeli za delo, saj se zavedamo posledic onesnaževanja narave, o katerih nas seznanjajo že v šolskih klopeh ter nas na to ves čas opozarjajo različni mediji.

Na koncu naše čistilne akcije smo bili zelo žalostni, a hkrati veseli, saj smo nabrali polno prikolico najrazličnejših odpadkov in s tem pomagali naravi, da lažje živi dalje.

Na pomoč! Pomagajte nam tudi vi, tako da vestno odlagate odpadke v smeti.

 

Anja Luzar
(Foto: PGD Trnovec)