• C Novo mesto
  • 20:47
  • Sob, 10.04.2021

Jankoviću nagrada, Mirko Mayer pa na TW o Stožicah, ki so pokopališče podizvajalcev in številnih bosanskih delavcev

Župan Janković je izjemno prispeval k razvoju in krepitvi tradicionalnega prijateljstva med mestoma Ljubljana in Sarajevo, so dodali v obrazložitvi.

SARAJEVO – Mestni svetniki so na pobudo župana Abdulaha Skake ljubljanskega župana Zorana Jankovića razglasili za “častnega občana mesta Sarajevo, poročajo mediji BiH.

Župan Janković je izjemno prispeval k razvoju in krepitvi tradicionalnega prijateljstva med mestoma Ljubljana in Sarajevo, so dodali v obrazložitvi in poudarili, da so ravno zahvaljujoč njegovi zavzetosti in močni podpori medsebojni odnosi potekajo v obojestransko zadovoljstvo državljanov na področju gospodarstva, kulture, turizma, športa, infrastrukturnih projektov, univerzitetno in mladinsko sodelovanje, mednarodna združenja mest.

„Njegova strpnost in večkulturna zavest sta bila potrjena z zagotavljanjem pogojev za gradnjo islamskega verskega in kulturnega centra v Ljubljani. Tudi Mestna občina Ljubljana na čelu z županom Jankovićem je sodelovala pri obnovi sarajevske mestne hiše, nedavno pa je ena ulica v Ljubljani dobila ime Sarajevo,“ so še dodali na Sarajevo.ba.

Vest pa je komentiral tudi Mirko Mayer, urednik in novinar Planet TV-ja.

Pripravil: Nadlani.si
Foto: Sarajevo.ba